Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Oosterengweg Hilversum opnieuw dicht

Buurt / wijk

HILVERSUM - De Oosterengweg - tussen de Van Riebeeckweg en de Oude Amersfoortseweg - is net als afgelopen zaterdag ook komende zaterdag dicht voor autoverkeer. Bij de Van Riebeeckweg komen verkeersregelaars. Fietsers en voetgangers kunnen er gewoon door.

Het afsluiten van de weg is een vervolg op de werkzaamheden van afgelopen zaterdag. Toen is er, aldus de provincie Noord-Holland, 'volgens plan gewerkt' aan het plaatsen van een hemelwaterriool en een aantal mantelbuizen in de Oosterengweg. Om het werk goed en veilig uit te kunnen voeren, werd een deel van de weg afgesloten.

De verwachting was dat dit werk een dag zou duren. Onder het asfalt bleek echter een betonfundering van circa vijftig centimeter te zitten. Het breken en graven duurde daardoor veel langer dan gepland.

Komende zaterdag wordt het werk hervat en afgerond. Er is een extra (zware) kraan besteld om een beetje tempo te kunnen maken. De werkzaamheden zijn tussen 7.00 en 17.00 uur, maar het advies van de provincie is om rekening te houden met een uitloop tot 20.00 uur.

Uit de krant