'Oversteek Groest - markt gevaarlijk'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De oversteek kan ook op niet-marktdagen gevaarlijk zijn.
De oversteek kan ook op niet-marktdagen gevaarlijk zijn. (Foto: Bastiaan Miché)

'Oversteek Groest - markt gevaarlijk'

  Buurt / wijk

HILVERSUM - De SP pleit voor de aanleg van een zebrapad,  al dan niet in combinatie met een verkeerslicht of verkeersregelaars voor drukke dagen, op de oversteek van de Groest naar het marktterrein. De oversteek van nu is namelijk onveilig of zelfs gevaarlijk.

Dat meldt raadslid Pierre van Rooden, nadat zijn partij hier meerdere malen op is aangesproken. De SP stelt daarom woensdagavond tijdens de raadscommissie Duurzaamheid en Bereikbaarheid vragen aan wethouder Arno Scheepers (project Stationsplein) of Annette Wolthers (verkeer). 

SP-raadslid Pierre van Rooden schrijft dat een man bij het oversteken bijna door een vrachtwagen was geschept en vervolgens ook nog enkele verwensingen ontving. "Dit is ontoegankelijke gedrag, dat, hopelijk, slechts een enkeling overkomt, maar het toont wel aan dat de situatie bij de kop Groest zorgen baart", aldus Van Rooden. 

Hij geeft aan dat het gebied is ingericht als shared space, echter de voetganger denkt door de bestrating voorrang te hebben. "Voor automobilisten is er echter weinig indicatie wat van hun verwacht wordt. Het is niet duidelijk dat ze een shared space betreden."

Van Rooden stelt daarom voor om een zebrapad aan te leggen. Er liggen weliswaar plannen om de Stationsstraat autoluw te maken - als onderdeel van het project stationsgebied - maar het duurt nog even voordat die werkzaamheden plaatsvinden. Bovendien kan de oversteek een goede proeflocatie zijn voor de nieuwe oversteek tussen het station en de Leeuwenstraat. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>