'Plan stationsgebied overstijgt alle politieke agenda's'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Onderlinge samenhang tussen Oost en het centrum ontbreekt in De 7 Straatjes, vinden de 44 ondertekenaars.
Onderlinge samenhang tussen Oost en het centrum ontbreekt in De 7 Straatjes, vinden de 44 ondertekenaars. (Foto: gemeente Hilversum)

'Plan stationsgebied overstijgt alle politieke agenda's'

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Met de commissie Ruimtelijke Ordening voor de deur (donderdag 14 maart) neemt het verzet tegen het stedenbouwkundig plan van De 7 Straatjes nog steeds toe. Hilversummers dienen nog steeds alternatieve plannen in en een collectief laat van zich horen. "Stel dit besluit uit en geef ons een keuze!", is de oproep van Goudenkansvoorhilversum.

Wat de 44 ondertekenaars van het collectief betreft, is het slikken of stikken. Er ligt één keuze voor zonder goede verbinding tussen Hilversum-Oost en West en dat terwijl de kritiek op het plan aanzwelt. "Iedere informatieavond begint elke keer maar weer met dat er vier jaar inspraak aan dit besluit voorafging. Dus nu het plan er ligt, we het eindelijk kunnen zien, is het gewoon jaknikken en bouwen. Er is duidelijk veel politieke partijdigheid gaande rondom dit besluit. Maar beste bestuurders, dit plan overstijgt alle politieke agenda's. Dit bepaalt hoe wij als Hilversummers de komende honderd jaar wel of niet verbonden gaan samenleven", meldt het collectief.

Bij het stedenbouwkundig plan van De 7 Straatjes zetten ook de 44 ondertekenaars de nodige vraagtekens. Ze vinden het niet echt groen - ook al roept de gemeente dat vaak -, er is geen uitgewerkt gevelbeeld bekend waardoor er niets is te zeggen over de kwaliteit van de architectuur en het geheel oogt 'flatachtig' met bouwlagen van vier tot zeven verdiepingen. Daar komt bij dat de gevolgen voor het verkeer niet bekend zijn.

Daarnaast vinden de ondertekenaars het vreemd dat college en coalitiepartijen niet aanslaan op de kritiek van deskundigen als hoofdplanoloog Jos Gadet en projectdirecteur van Het Maankwartier in Heerlen Gerrit Modderkolk, die De 7 Straatjes kraken. Zo ontbreekt de totaalvisie en verdeelt het Hilversum in tweeën.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>