Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Belangstelling voor buurtgesprekken kleine spoorbomen valt wat tegen

Buurt / wijk

HILVERSUM - Voor de vier kleinschalige buurtgesprekken over de kleine spoorbomen, waarbij wethouder Arno Scheepers in gesprek gaat met bewoners, hebben lang niet zo veel mensen zich aangemeld als vooraf - gezien alle ophef - was verwacht.

Een gemeentewoordvoerder meldt dat voor de vier bijeenkomsten - waar plek is voor 20 tot 25 mensen - in wijkcentrum de Geus steeds maar een stuk of tien geïnteresseerden zich hebben aangemeld. De gesprekken zijn op dinsdag 19 maart van 19.00 tot 20.30 uur, woensdag 20 maart van 16.00 tot 17.30 uur en 19.00 tot 20.30 uur én dinsdag 26 maart van 17.00 tot 18.30 uur. 

Al tijdenlang staan de kleine spoorbomen bij politiek, ProRail, NS en inwoners bekend als gevaarlijk. Fietsers,  (vracht)auto's, bussen, en voetgangers maken er veel gebruik van. Ze komen uit allerlei richtingen bij de overweg bij elkaar en vervolgen daarna ook weer in verschillende richtingen hun weg.

Ook is de overweg is per uur circa 23 minuten gesloten. Veel Hilversummers ervaren de overweg daardoor een barrière tussen het Centrum en Over 't Spoor. De problemen worden groter omdat het wegverkeer en het treinverkeer zullen toenemen.

Maar wat is de juiste oplossing voor het probleem? De door Hilversum gekozen variant KL26 - Hilversum in en uit via de Simon Stevinweg - leidde tot veel ophef in Hilversum-Oost. Het verkeer op die weg zou namelijk belachelijk veel toenemen, terwijl de rest van Oost zou worden afgesloten van het centrum.

Wethouder Scheepers kon die onrust niet wegnemen en maakte pas op de plaats. Vandaar dat er nu eerst vier buurtgesprekken zijn. Tijdens deze bijeenkomsten geeft Scheepers eerst een korte toelichting, waarna hij het gesprek met de aanwezigen aangaat. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar kleinespoorbomen@hilversum.nl

Uit de krant