Buurt rond Tergooi zoekt oplossing voor parkeerprobleem
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Hoge parkeerdruk en veel smalle parkeerplekken in de buurt rondom Tergooi.
Hoge parkeerdruk en veel smalle parkeerplekken in de buurt rondom Tergooi. (Foto: Bastiaan Miché)

Buurt rond Tergooi zoekt oplossing voor parkeerprobleem

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Is invoering van betaald parkeren op en rond de Van Linschotenlaan het ei van Columbus of is er gewoon een structureel tekort aan parkeerruimte rondom het Tergooiziekenhuis? En waarom moeten de bewoners opdraaien voor het nieuwe betaaldparkeerregime van het hospitaal? Veel vragen en verdeeldheid over de juiste keuze bij de bewoners.

Volgens veel omwonenden draaien zij nu op voor de verandering van de parkeertarieven bij Tergooi. Sinds dinsdag 12 februari betalen langparkeerders nu maximaal 6 euro. Voorheen was dat 2 euro. De eerste twintig minuten kunnen de ziekenhuisbezoekers gratis op de Tergooiparkeerplaatsen staan.

Bewoners vrezen dat steeds meer bezoekers hun wagen in de buurt gaan zetten, waar zij niet hoeven te betalen. Daarom heeft een bewonersgroep aan de Van Linschotenlaan handtekeningen opgehaald (meer dan honderd) om aan de gemeente te vragen betaald parkeren/vergunningparkeren te onderzoeken in hun buurt.

Naar aanleiding van de handtekeningenactie voor een proef met betaald parkeren was er maandagavond een bewonersbijeenkomst in het raadhuis. Vooral bewoners van de Van Linschotenlaan waren hierbij aanwezig. De vraag die te berde werd gebracht is: waarom komt het ziekenhuis niet met een oplossing?

Tergooi wacht op een goed ov-alternatief. Dat is in hun ogen de HOV-lijn. Als het personeel straks voor de deur kan in- en uitstappen, ook op minder toegankelijke tijdstippen, dan is het vermoeden dat er minder werknemers met de auto naar hun werk komen. Dat antwoord leidde tot de nodige onvrede in de goed gevulde burgerzaal.

Naast de zorgen over de gevolgen van het nieuwe parkeerregime van het ziekenhuis en straks mogelijk in de eigen straten, bleek dat veel omwonenden met enige regelmaat schade aan hun auto hebben vanwege de vele parkeerders bij hen in de buurt. De parkeerplaatsen zijn er heel smal, waardoor bijvoorbeeld een deur al snel tegen die van een andere wagen is aangeslagen. Een bewoner zei dat hij in twaalf jaar tijd 12.500 euro schade heeft opgelopen. 

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>