Zorgen over toekomst speeltuin de Zoutkeet
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Zorgen over toekomst speeltuin de Zoutkeet

  Buurt / wijk

HILVERSUM - "Als het zo doorgaat dan kan het zomaar zijn dat we de speeltuin een keer moeten sluiten, omdat er niemand is die toezicht houdt." Dat is de zorgwekkende boodschap op de flyer die vrijwillige medewerkers van de speeltuin in Hilversum-Zuid uitdelen aan bezoekers van de feestelijke openingsdag.

De al ruim honderd jaar oude speeltuin, nu pakweg vijftig jaar gevestigd aan de Zoutmanlaan, is voor veel Hilversummers een begrip. En nog altijd vermaken zich jaarlijks honderden kinderen bij de speeltoestellen. Ondertussen zijn er voor de wat oudere medemensen in het wijkcentrum rommelmarkten of bingo-avonden.

Maar hoe lang kan dat nog allemaal doorgaan, is de vraag. De huidige vaste club medewerkers is de leeftijdsgrens van 60 (vaak allang) gepasseerd. Voorzitter Marg Tax wil daarbij wel benadrukken dat het nog niet alarmfase 1 is, maar - zegt ze - "we willen de problemen voor zijn, wat verjonging erin. Want je weet ook: verjonging betekent vernieuwing."

De laatste jaren probeerden de vrijwilligers wel vaker om bezoekende ouders te verleiden iets voor de Zoutkeet te doen, maar vaak zonder resultaat. Daardoor neemt de druk op de huidige vrijwilligers alleen maar toe, zeker wanneer er iemand uitvalt vanwege ziekte. En dan is het soms lastig om iemand te vinden die toezicht kan houden in de speeltuin. Tax geeft daarbij aan dat er zowel vrijwilligers worden gezocht voor dat toezicht als voor de evenementen.

Tijdens het feestelijke maar toch ook wat koude openingsfeest - daardoor viel het aantal ouders dat langskwam wat tegen, ten opzichte van eerdere jaren toen het bij mooi weer erg druk was - werden er flyers uitgedeeld aan ouders. Wel zijn er al enkele reacties binnengekomen, weet de voorzitter. Zo zou al iemand zich hebben aangemeld en denkt een ander er nog even over na.

Maar uiteraard gaat de zoektocht verder en gaat men door met het uitdelen van de flyers. "We hebben de mensen denk ik wel wakkergeschud", aldus Tax. "Kijk, voor ons is het nu allemaal nog te doen. Maar het houdt een keer op. En we vinden het allemaal hartstikke leuk, maar je wilt bijvoorbeeld ook weleens met je man een dagje eropuit."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>