'Dode man in de tuin Eikbossewerg/-pad'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

'Dode man in de tuin Eikbossewerg/-pad'

  Buurt / wijk

HILVERSUM - "Ze urineren er, deponeren er dagelijks plastic tassen vol troep, lege bierblikken en dito wodkaflessen. Ik overdrijf niet wanneer ik beweer dat ik sinds de opening van de Cocon letterlijk duizenden lege bierblikken en flessen heb opgeruimd. Het zijn er zeker vier per dag."

Aan het woord is Tjako Fennema, bewoner van de Eikbosserweg op de hoek met het Eikbosserpad en Zeshoven, in Hilversum. Al jarenlang ziet hij regelmatig daklozen vanuit de opvanglocatie aan de Neuweg voorbijlopen richting de Albert Heijn aan de Langestraat. Met maar één doel: drank scoren. Verschillende omwonenden bevestigen zijn verhaal en voegen toe dat rondom zijn hoekwoning - met name onder de beschutte deel - vage types rondhangen. Overigens kan niet iedereen hardop bevestigen dat deze rondhangende types uit de Cocon komen.

Maar dat deze mensen voorbijlopen of dat Fennema nog weleens een leeg bierblikje aantreft in zijn tuin, is niet eens een probleem. En hij kan erom lachen dat sommigen ergens tussen Neuweg en Langestraat volle bierblikjes verstoppen, zodat ze de volgende dag niet het hele stuk naar de supermarkt hoeven te lopen. Druppel voor de Hilversummer was toen recent zijn kleinkinderen een man aantroffen, languit achterover in een tuin langs het Eikbosserpad. "Mijn kleinkinderen renden het huis uit om buiten te spelen maar kwamen prompt geheel overstuur weer terug: 'Er ligt een dode man in de tuin!' Dus ook wij renden naar buiten."

Te dronken
Al snel zagen de Fennema's dat de man niet overleden maar stomdronken op straat lag. "De man is ruggelings in onze tuin gevallen en lag temidden van de struiken zijn roes uit te slapen en dat rond het middaguur. We hebben hem ruw wakker geschud, maar hij was te dronken om op zijn benen te staan", kijkt Fennema terug.

Tekst gaat verder onder deze foto.

Met burgemeester Pieter Broertjes heeft hij weleens contact; beiden zijn betrokken bij het Groot Goois Dictee. Bovendien is Fennema de vader van VVD-raadslid Hidde Fennema. Hij zou de problemen dus kunnen aankaarten binnen de politiek of kunnen aankloppen bij de Cocon. Maar binnen de buurt, pakweg tien jaar terug fel tegen de komst van de Cocon, klinkt allang het geluid dat klagen toch geen zin heeft.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>