Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

P+R-terrein Wandelpad in Hilversum dicht

Buurt / wijk

HILVERSUM - Het P+R-terrein aan het Wandelpad in Hilversum is vanaf komende maandag afgesloten voor automobilisten die hun auto willen parkeren. Het terrein is nodig om voorbereidingen te treffen voor de bouw van een vrije busbaan in het kader van het project HOV in 't Gooi.

Exploitant Q-park informeert klanten en abonnementhouders over alternatieven. Het gaat in eerste instantie om voorbereidende werkzaamheden. BAM Infra Rail start met het graven van proefsleuven en het verleggen van kabels en leidingen. Dit werk vindt doordeweeks en overdag plaats en moet - aldus de provincie Noord-Holland - geen overlast geven voor direct omwonenden.

Spoorse werkzaamheden
Later wordt er ook aan het spoor zelf gewerkt. Dit gebeurt tijdens zogenaamde 'buitendienststellingen'. Om de veiligheid van werknemers te garanderen, rijden er dan geen treinen. Tijdens buitendienststellingen wordt er ook 's nachts en in het weekend gewerkt. Omwonenden worden tijdig geïnformeerd, ook over de eventuele overlast die daarmee gepaard gaat.

Afsluiting noodzakelijk
Voor deze voorbereidende werkzaamheden en ook voor de bouw van de busbaan parallel aan het spoor, is het noodzakelijk het parkeerterrein aan het Wandelpad af te sluiten. Exploitant Q-park informeert klanten en abonnementhouders hierover. Als alternatieven liggen de parkeergarages aan de Schapenkamp (Q-park Markt) en Groest (Q-park Hilvershof) het meest voor de hand.
 

Uit de krant