'Drie woontorens Monnikenberg een dezer dagen opgeleverd'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

'Drie woontorens Monnikenberg een dezer dagen opgeleverd'

  Buurt / wijk

HILVERSUM - De ontwikkelingen op Monnikenberg verlopen voorspoedig. Dat valt op te maken uit de brief van het college van burgemeester en wethouders (B en W) na vragen hierover van de lokale PvdA-fractie.

De vier betrokken partijen zijn HPG (Hugenholtz Property Group), Merem behandelcentra, Tergooi en het GNR (Goois Natuurreservaat). De firma HPG heeft inmiddels de drie woontorens met 77 appartementen op haar kavel gerealiseerd en die worden een dezer dagen opgeleverd, schrijven B en W.

Voor de 33 grondgebonden woningen op hetzelfde kavel is een omgevingsvergunning aangevraagd. De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw starten waarschijnlijk nog voor de zomer.

Verder is op het terrein van Merem de Mytylschool begin dit jaar in gebruik genomen. Er zijn tijdelijk mobiele units geplaatst om de instrumentenmaker te huisvesten. Deze maakt de protheses voor de volwassenen en kinderen die revalideren bij Merem. In het pand van Heydeborch zijn de patiënten gehuisvest die van de Trappenberg in Blaricum naar Hilversum zijn verhuisd. Merem en de gemeente bekijken nog waar waar de internationale school kan komen.

En bij Tergooi is recent het onderkomen voor de ambulancedienst (RAV) opgeleverd en zijn de parkeerplaatsen heringericht. Dit laatste is nodig om ruimte te maken op de plek waar de bouw van het nieuwe ziekenhuis gaat beginnen. Overigens is vrijdag de officiële opening van deze RAV door burgemeester Pieter Broertjes.

Tot slot wil het GNR via de firma BOEi het klooster verkopen aan een partij die zorgappartementen wil realiseren. Verder wil het GNR zijn eigen terrein zo groen mogelijk inrichten. De huidige woningen en gebouwen op dat terrein moeten daarom verdwijnen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>