Fietsdepot straks buurthuis van het centrum?
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Tijdens de officiële opening van het wijksteunpunt was er feest op de Kerkbrink.
Tijdens de officiële opening van het wijksteunpunt was er feest op de Kerkbrink. (Foto: Bastiaan Miché)

Fietsdepot straks buurthuis van het centrum?

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Hoewel het huidige fietsdepot aan de Kerkbrink nog maar net dient als wijksteunpunt voor het centrum, ziet de gemeente meer potentie in deze locatie. In de nabije toekomst kan dit gemeentelijke pand dienstdoen als centrale plek voor deze buurt. Voorlopig ligt de focus op het bekend maken dat de centrumbewoners wekelijks hier terecht kunnen.

Al zo'n twee maanden dient het fietsdepot als wijksteunpunt. Een centrale plek is nodig, want tot voor kort was er geen, al zijn er pogingen gewaagd om iets op te zetten in deze buurt. Want, zo benadrukt wijkwethouder Wimar Jaeger, het centrum is ook een buurt. Dat wordt nog weleens vergeten, omdat de nadruk vooral ligt op winkelen, evenementen en horeca.

Plezier en ellende
"Veel en veel te weinig is het centrum bekend als een wijk waar mensen wonen, plezier beleven en ellende hebben", aldus de Democraat vorige week woensdag bij de officiële opening van deze wijkvoorziening.

Leger des Heils
Na mislukte uitstapjes met een centrale plek voor de buurtbewoners bij het Leger des Heils en later Museum Hilversum denkt de gemeente dat het huidige fietsdepot een goede kans van slagen heeft als wijksteunpunt. In de afgelopen periode zagen de deelnemers het al drukker worden tijdens de wekelijkse inloop op woensdagmiddag (van 14.00 tot 16.00 uur). Nu is het devies uitbouwen, meer ruchtbaarheid geven aan deze voorziening en alvast verder denken, want per oktober is het fietsdepot vertrokken.

Vastgoed
De opslag vertrekt naar de Zeedijk. Het onderkomen van de Bristol, die naar het oude V&D-pand verhuist, wordt omgevormd tot inpandige fietsparkeerkelder. Buurtcoördinator Rik van Dijk ziet bijvoorbeeld kansen om de kelder van het pand aan de Kerkbrink te gaan gebruiken voor jongerenactiviteiten. Jaeger erkent dat dit gemeentelijke gebouw meer mogelijkheden biedt voor de buurt, maar wil daar nog niet op vooruitlopen. Gemeentelijk vastgoed is immers de portefeuille van VVD-collega Arno Scheepers.

Spreekuur
Elkaar ontmoeten is een doel van het wijksteunpunt voor het centrum, dat ook de Havenstraat-, Vitus- en Langgewenstbewoners wil bereiken. Daarnaast is het wekelijkse spreekuur met onder andere de wijkagent, de brandweer en Versa Welzijn bedoeld voor de bewoners om (hulp)vragen te stellen, suggesties te doen of bijvoorbeeld meldingen van overlast te doen.

Brug
"We denken hier de brug makkelijker te kunnen maken. De drempel voor bewoners om hier naartoe te komen is omlaag gegaan en daarmee is een bijdrage geleverd aan de sociale cohesie", besluit Jaeger.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>