Nieuwbouwwoningen Verbindingslaan vertonen veel gebreken
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Nieuwbouwwoningen Verbindingslaan vertonen veel gebreken

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Deuren knallen open en hangen niet goed, toiletten lekken en wanden zijn schots en scheef. Het gaat niet om een jaren-30-huis, maar om net opgeleverde huurwoningen.

Na maanden wachten was het eindelijk dan zover. Op maandag 13 mei kregen de bewoners de sleutel van hun nieuwe appartement op het Lucentterrein. Het eerste kakelverse gebouw aan de Verbindingslaan. Al snel kwamen de bewoners van een koude kermis thuis, want het nieuwbouwgebouw toont veel gebreken en dat kost de Hilversummers honderden tot duizenden euro’s extra.

Vanaf de Larenseweg is leven duidelijk zichtbaar. Op menig balkon staan tafels, stoelen, planten en potten. Door de ramen heen zijn lampen en meubelen te zien. Het eerste appartementencomplex aan de Verbindingslaan, in de achtertuin van woningcorporatie de Alliantie, is opgeleverd.

Ondanks dat de nieuwe bewoners hun nieuwe stulp zijn ingetrokken is overduidelijk dat het werk in en rond het gebouw nog niet klaar is. Werklui lopen immers af en aan. In de hal ligt bijvoorbeeld een blauw kleed over de vloer en de lift is nu nog een met hout betimmerde hut.

Zover niets ongewoons aan de hand. Eenmaal binnen blijkt dit toch schijn te zijn. Huurders klagen steen en been over de geleverde bouwkwaliteit. Er is onafhankelijk van elkaar een hele lange lijst met mankementen geconstateerd. “Alles is scheef”, zegt een bewoner. Muren, deuren en vloeren. Daarnaast is er niet goed geventileerd. Daardoor zijn de woningen vochtig.

Dat heeft er al toe geleid dat houten vloeren omhoog zijn gekomen of krom zijn getrokken en dat er sloten verf tegen de muren nodig zijn, wil het intrekken. Behang zou eveneens zo weer loskomen. “Vanwege het vocht is er al door een stukadoor gezegd dat we op den duur allemaal scheuren krijgen in onze muren.”

Veel bewoners hebben een lekkende wc-pot. Na het doortrekken ligt er een plasje water op de vloer. Het putje op het balkon is meer een soort doorgeefluik. De bewoner onder vangt ‘de troep’ op van degene die boven hem of haar woont. Het ventilatiesysteem slaat om de haverklap vast. Dan is er nog de onlogische indeling van de keuken, waar nauwelijks ruimte is voor een koelkast bijvoorbeeld. Enkele huurders hebben daardoor een nieuwe moeten kopen.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>