'Verhuizing van Hoogvliet nog niet van de baan'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

'Verhuizing van Hoogvliet nog niet van de baan'

  Buurt / wijk

HILVERSUM - De veelbesproken en door de buurt en politiek fel bekritiseerde verhuizing van de Hoogvliet in Hilversum-Zuid naar Garage Stam aan de Bosdrift is wat Riny Kouwer van Hoogvliet Beheer betreft nog niet van de baan.

Dat zegt Kouwer, die namens de supermarkt de verhuizing vanuit Chatham coördineert, een paar dagen na de voor hem desastreus verlopen commissievergadering. Nagenoeg alle gemeenteraadsfracties waren zeer kritisch over het Hoogvlietvoorstel. "Zij mogen van alles roepen en ik krijg het verwijt dat ik mijn eigen vlees keur."

Daarmee doelt Kouwer op de verschillende onderzoek die Hoogvliet door 'gerenommeerde onderzoeksbureaus' heeft laten uitvoeren met de vraag of de verhuizing (verkeerstechnisch onder andere) mogelijk is. De commissieleden twijfelden over verschillende conclusies, maar concludeerden tegelijk dat de huidige Hoogvliet in Chatham het 'prima' doet. 

Op basis waarvan komen zij tot die conclusie, vraagt Kouwer zich af. Hij beweert namelijk 'op basis van cijfers' dat het voor de huidige Hoogvliet binnen vijf jaar einde verhaal is. "Maar ik moet het nu allemaal even laten bezingen. Binnenkort vindt er wel een overleg plaats met de vraag 'hoe nu verder?'."

Ondanks de kritiek vanuit de buurt en de commissie houdt Kouwer goede hoop op het doorgaan van de verhuizing. "In kansloze zaken geloof ik niet. Ik heb wel voor hetere vuren gestaan. Een verhuizing is wat mij betreft niet van de baan."

Blijven in en uitbreiding van het huidige onderkomen is voor Hoogvliet geen optie, benadrukt de zegsman nogmaals. Ondanks dat dit de wens is van de buurt en politiek. Dat is fysiek onmogelijk en bovendien ontstaan er dan problemen met aantal parkeerplaatsen, is de uitleg.

En de vraagtekens die werden geplaatst bij de mededeling dat Hoogvliet geen huurder meer is van Chatham maar eigenaar, zijn volgens Kouwer 'uit zijn verband getrokken'. "Het is aan ons om bij een vertrek naar de Bosdrift een nieuwe huurder te vinden. Als eigenaar lukt dat makkelijker dan als huurder. Nu hebben we grip op de zaak."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>