Het wordt tijd voor nieuw asfalt voor de skaters, steppers en BMX'ers in de Oude Haven, zo vindt de jeugd.
Het wordt tijd voor nieuw asfalt voor de skaters, steppers en BMX'ers in de Oude Haven, zo vindt de jeugd. Foto: Bastiaan Miché

Jongeren starten petitie voor opknapbeurt skatebaan in de Oude Haven

Buurt / wijk

HILVERSUM - Vijf jaar verder en de geschiedenis herhaalt zich: de skatebaan is toe aan een opknapbeurt. Jongeren komen opnieuw zelf in actie.

Als het aan de vele jonge gebruikers van de skatebaan in de Oude Haven ligt, komt er een snel een opknapbeurt. De gaten in het asfalt maken het gevaarlijk, het asfalt kan beter zodat er minder geluidsoverlast is en wellicht kan het parkje wat worden uitgebreid. Om dat te bewerkstelligen zijn de jongeren een petitie gestart.

'Jaap'
"Mijn vinger kan er voor de helft in", zegt jongerenwerker Chakir el Allachi als hij een diep gat in het midden van de baan laat zien. De twaalfjarige Jesse bevestigt dat deze 'jaap' er allang in zit. Niet zo lang geleden kwam hij zelf met een wiel van zijn step in het gat terecht. Dat betekende een harde kennismaking met de grond.

Maar, in vergelijking met een vriend van hem, is de jonge Hilversummer er nog goed vanaf gekomen. Maanden geleden moest zijn maat per ambulance naar het ziekenhuis met een gat in z'n hoofd nadat hij in diezelfde scheur was blijven haken met een wieltje.

Stiller asfalt
Renovatie is hard nodig, zo stellen de jongeren. Het asfalt is te ruw en er zitten te veel scheuren in waardoor het veel minder veilig is om te skaten, te steppen of te BMX'en. Die lezingen bevestigen ook Arda en Niels. Beter asfalt en vooral stiller asfalt zal ervoor zorgen dat er minder gekletter hoorbaar is.

Een behoorlijk pluspunt voor de directomwonenden van de Oude Haven. "Minder geluidsoverlast voor de buren hierachter, waardoor wij minder discussies hebben met hen en zij prettiger kunnen wonen", luidt het argument van Niels.

Meer dan honderd handtekeningen
Wil je iets bereiken, dan moet je daar zelf voor gaan staan. Dat is precies wat de jeugdige Hilversummers nu doen met het houden van een petitie. El Allachi begeleidt hen daarin. De laatste weken zijn de skaters, steppers en BMX'ers zelf met blaadjes rondgegaan om handtekeningen op te halen. Inmiddels zijn dat er meer dan honderd. "Het zou wel chill zijn als de skatebaan gerenoveerd wordt", geeft Jesse aan, die maandagavond, na twee maanden blessureleed, pas hoorde van de actie.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Heerlijke ‘filmmarathon’ Marjoleins Dance Studio in Theater Gooiland Cultureel gisteren
Afbeelding
Gespreksgroep ‘Als genezing niet meer mogelijk is’ bij Viore Zorg 3 jul, 14:00
Logo
Afbeelding
Hilversumse drugsdealer: ‘Ik sprong in het diepe om mijn eigen boontjes te doppen, dat was niet slim’ Politie 2 jul, 11:00
Afbeelding
Amerikaanse grootmeester bespeelt Pierre Palla Concertorgel Cultureel 2 jul, 09:30
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Nienke Feenstra ‘Ik kan gewoon niet tegen onrecht, het zijn de zwakkeren waar ik me druk over maak’ Mensen 2 jul, 08:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 16:02
Logo
Afbeelding
'Een werkdag van twaalf uur is echt geen uitzondering' Ook Hilversumse huisartsen zijn het spuugzat en laten van zich horen tijdens staking Zorg 1 jul, 15:00
Afbeelding
Kleintje Kunst in Hilversum is de gehele zomer weer Pleintje Kunst Cultureel 1 jul, 14:30
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief