Buurtmobi Kerkelanden loopt veel beter dan verwacht
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: © Bastiaan Miché

Buurtmobi Kerkelanden loopt veel beter dan verwacht

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Burgerinitiatieven komen nog wel eens lastig van de grond, maar dat geldt totaal niet voor Buurtmobiliteit Kerkelanden. De omgebouwde golfkar, beter bekend als de buurtmbi, draait als een tierelier. Inmiddels is de duizendste rit al geweest en belangrijker nog; oudere mensen komen hierdoor inderdaad weer hun huis uit.

Meer dan tevreden is Jerry Braaksma, voorzitter van Stichting Buurtmobiliteit Kerkelanden. Sinds vrijdag 1 maart rijdt de buurtmobi door Kerkelanden. Buurtbewoners, vooral ouderen die slecht ter been zijn, kunnen met dit vervoermiddel veilig en gratis naar het winkelcentrum, wijkcentrum De Koepel of naar het medisch centrum even verderop op de Kerkelandenlaan.

Vooraf was bij de initiatiefnemers duidelijk dat er behoefte was aan een buurtmobi. Maar dat deze zo groot zou zijn, was onvoorzien. "Na anderhalve maand hadden we door dat het veel beter ging dan verwacht. We dachten eerst dat we eind dit jaar pas de duizendste rit zouden hebben", aldus de voorzitter.

Vanaf het begin maken de inwoners van Kerkelanden goed gebruik van de buurtmobi. Soms moet de stichting zelfs 'nee' verkopen. Piekmomenten zijn de donderdag en de vrijdag. In de nabije toekomst moeten de mensen niet meer teleurgesteld worden, want er is een tweede buurtmobi op komst.

Dankzij een gift van de gebroeders Nijman, bloemisten in Winkelcentrum Kerkelanden, heeft de stichting een grotere versie met een betere accu aangeschaft. Hier kunnen zeven passagiers in. "De gebroeders hebben gezien dat de buurtmobi aanslaat in de wijk. Zij stoppen er binnenkort mee. In plaats van een groot feest geven, hebben ze besloten dat ze iets voor ons wilden doen. Inmiddels is de buurtmobi besteld", vertelt Braaksma.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>