Ook Dudok Wonen zit nog met veel vragen over 'onveilige' balkons
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Enkele balkons aan de Erfgooiersstraat.
Enkele balkons aan de Erfgooiersstraat. (Foto: Bob Awick)

Ook Dudok Wonen zit nog met veel vragen over 'onveilige' balkons

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Hoe onveilig zijn de balkons van Dudok Wonen-appartementen aan de Erfgooiersstraat, Oosterengweg en enkele aan de Kupstraat? Dat is voor bewoners sinds deze week de grote vraag.

Dudok Wonen verwacht eind deze week of begin volgende week de gedupeerden meer duidelijkheid te kunnen geven over de status van hun balkons. Maar hoe gevaarlijk deze balkons daadwerkelijk zijn, is een vraag die voorlopig niet volledig kan worden beantwoord.

Vorige week woensdag kreeg de woningcorporatie het bericht dat onderzoek - een verplichting om aan de zorgplicht te voldoen - aangaf dat de betreffende balkons niet veilig zouden zijn. Kanttekening was wel dat niet duidelijk is hoe onveilig deze balkons zijn.

Ook is het de vraag of het alle balkons betreft of slechts een deel, benadrukt een woordvoerder. "Maar we willen het zekere voor het onzekere nemen", vertelt zij. "Om die reden hebben wij bij 200 adressen een brief laten bezorgen en deze mondeling toegelicht."

Warme periode
Bewoners zijn wel verzocht om niet op hun balkon te zitten. "Maar het kan inderdaad meevallen", aldus de woordvoerder. "Dat hopen we ook. Nogmaals, we willen het zekere voor het onzekere nemen. Het is vervelend dat het nu net gebeurt in deze warme periode, maar collega's zouden niet kunnen slapen als we helemaal niks doen en er mogelijk iets zou gebeuren."

Hoewel de gedupeerde complexen op het oog toch wat krakkemikkig ogen, bestrijdt Dudok Wonen het beeld dat de woningen daarom onveilig zouden zijn. De woordvoerder geeft bovendien aan dat de reacties van de geadresseerden toch wel begripvol zijn. "Als bedankje voor dat begrip hebben we ze ook een presentje, ijsbonnen, gegeven. Nee, daarmee kopen we het probleem niet af. Afgelopen vrijdag hebben we nogmaals contact gehad met de bewoners en ook zaterdag hebben we daar goede reacties op gehad."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>