Foto: Bob Awick

Balkongate: Gedupeerde huurders Dudok Wonen krijgen korting

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Het is nog altijd niet duidelijk hoe onveilig de verschillende balkons van pakweg 200 appartementen van Dudok Wonen precies zijn. De gedupeerde bewoners krijgen daarom korting op hun huur. 

Anderhalve week terug - tijdens de warmste dagen van het jaar - kregen sommige bewoners van de Ergooiersstraat, Oosterengweg, Kupstraat en Van Linschotenlaan bericht van de woningcorporatie dat hun balkons onveilig zouden zijn. "Er is géén direct gevaar, maar om vervelende situaties te voorkomen mogen bewoners niet meer op hun balkon komen", aldus Dudok Wonen. 

Nader onderzoek moest uitwijzen hoe onveilig de balkons precies zijn en om welke balkons het dan gaat. Dat vervolgonderzoek komt echter pas eind augustus/begin september, laat Dudok Wonen nu in een brief aan de bewoners weten. "Dan onderzoeken wij enkele balkons uitgebreider. Uit dit onderzoek moet blijken welke maatregelen we moeten nemen. Let op: de bewoners van wie het balkon wordt onderzocht worden hier medio augustus over gebeld en ontvangen een brief."

Omdat ook Dudok Wonen beseft dat de gedupeerden in een 'vervelende situatie' belanden, krijgen zij korting op hun huur. In september is dat 60 euro, in de maanden daarna 30 euro. Deze korting geldt zolang de bewoners niet hun balkon op kunnen. 

Meer berichten