De werkplaats van de busremise aan de Larenseweg.
De werkplaats van de busremise aan de Larenseweg. (Foto: © Bastiaan Miche)

Geen woningbouw op busremise, maar Hilversums Central Park

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Geen woningen op de busremise aan de Larenseweg. Daar is de buurt niet bij gebaat. Maar als dit gebied toch herontwikkeld gaat worden, dan heeft de onlangs opgerichte Stichting Betrokken Omwonenden Busremise Hilversum (BOB H) wel een idee: creëer hier het Hilversumse Central Park. 

De verenigde buurtbewoners zien daar een mooi park komen. Stenen zijn er al genoeg. Daar heeft de buurt geen behoefte aan, maar een eigen park zoals het Central Park in New York is precies wat de wijk nodig heeft. Duurzaamheid is daarbij één van de belangrijkste uitgangspunten.

"We zijn niet tegen iets. We willen de buurt graag verbeteren. Zeker qua leefbaarheid. We willen een groene long in Hilversum-Oost. Een park dat verbindt, zowel de mensen als de plek", legt Henri van IJken, een van de initiatiefnemers van BOB H uit.

De omgeving is al te versteend. Daarom is het terrein volgooien met woningen voor de bewoners geen optie. In de afgelopen jaren is er al voldoende bijgebouwd. Van IJken noemt het Lucent- en het Philipsterrein. Met College De Opmaat, de Melkfabriek en basisschool Avonturijn trekt de Larenseweg al veel verkeer aan.

n de Geuzenbuurt is parkeren al een crime en hebben veel mensen moeite om alle vier de GAD-containers kwijt te kunnen. Ofwel: de leefbaarheid piept en kraakt. Met driehonderd nieuwe woningen verergert de problematiek alleen maar.

De stichting nodigt Hilversummers uit met ideeën voor dit park te komen. Meer informatie is te vinden op www.larenseweg103.nl.

Meer berichten