Foto: © Bastiaan Miché

Oorzaak brand transformatorhuisje Hilversum nog groot raadsel

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Bij ProRail heeft men nog altijd geen idee wat de oorzaak is van de brand in het transformatorhuisje langs het spoor in Hilversum afgelopen nacht. Een woordvoerder hoopt dat eind deze week meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Het was na juli vorig jaar de tweede keer in korte tijd dat er brand uitbrak in het betreffende pand. ProRail gaat er voorlopig niet vanuit dat er een verband is tussen beide incidenten. Weliswaar lijkt opnieuw kortsluiting de oorzaak van de brand, maar kortsluiting kan weer door allerlei verschillende redenen ontstaan, meent de zegsman. "Het kan dus ook gewoon domme pech zijn." Zolang de oorzaak niet bekend is krijgen machinisten het verzoek hier iets langzamer te rijden.

Omdat de bestrijding van de brand vorig jaar allesbehalve vlekkeloos verliep, was de brandweer in de nacht van maandag op dinsdag met eenheden uit Hilversum, Loosdrecht en 's-Graveland best massaal aanwezig. Ook was er vanwege al het gedoe van vorig jaar nu nauw overleg met ProRail en Liander.

Maar eigenlijk was de brand, die volgens een brandweerwoordvoerder ontstond in 'een soort schakelaar', al nagenoeg uit toen de brandweerlieden in actie wilden komen. "We hebben dus niet zoveel hoeven doen. Wel was er veel schade." Na 4.00 uur konden de treinen tussen Hilversum en Amersfoort/Utrecht weer rijden.

Meer berichten