Foto: Ten Brinke Vastgoedontwikkeling B.V.

In oude postkantoor van Hilversum komen 21 woningen: verkoop start binnenkort

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Twee stadsvilla's, achttien appartementen en een vrijstaande woning. Dat is in het kort het plan voor de transformatie van het oude postkantoor aan de Kerkbrink. De verkoop start binnenkort.

Het in Varsseveld gevestigde Ten Brinke Vastgoedontwikkeling heeft de eer om het in de Tweede Wereldoorlog gebouwde monument om te toveren tot een fijne woonplek. "Deze ontwikkeling geeft een impuls aan de levendigheid van het centrum en maakt de oorspronkelijke schoonheid van het monument weer zichtbaar", vermeldt het bedrijf op de eigen website. "De hoge plafonds, industriële look en grote raampartijen dragen bij aan een heel bijzondere woonsfeer."

Het postkantoor bestaat uit een ensemble van drie bouwdelen. Aan de voorkant komen de twee stadsvilla's. De oorspronkelijke publiekshal blijft semipubliek en wordt weer volledig teruggebracht naar de oorspronkelijke afmetingen. De twee grote en bekende kunstwerken, een wandschildering en een mozaïek, blijven op die manier zichtbaar.

Deze publiekshal wordt bestemd als commerciële en/of maatschappelijke ruimte. Het industriële achterhuis wordt verdeeld in achttien appartementen. De monumentale garage achter het gebouw wordt verbouwd tot één vrijstaande woning (zie afbeelding hieronder). In de kelder komen achttien parkeerplaatsen en op het maaiveld nog eens drie.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Hoewel de verkoop van de 21 verschillende woningen in het al geruime tijd leegstaande pand achter Museum Hilversum dus nog niet is begonnen, is nu al wel duidelijk dat er veel belangstellenden zijn. Al op de eerste dag kwamen er meerdere aanmeldingen binnen, vertelt Sharon van Mechelen van Schuitema Makelaars, dat samen met De Koster de verkoop op zich neemt. Zij gaat ervan uit dat vooral tweeverdieners interesse zullen hebben in een woning en dan vooral mensen die op zoek zijn naar ruimte, maar tegelijk in een stedelijke omgeving willen (blijven) wonen.

Er zijn drie typen appartementen: middelgroot, groot en extra groot. De middelgrote, bij elkaar vijf, zijn 60 tot 65 vierkante meter groot en verkrijgbaar vanaf 299.000 euro. De grote, bij elkaar zes, zijn 78 tot 95 vierkante meter groot met een prijs vanaf circa 377.000 euro. De extra grote appartementen tot slot, zeven in totaal, zijn 108 tot 172 vierkante meter groot en verkrijgbaar vanaf circa 510.000 euro. De grote en extra grote appartementen beschikken bovendien over een groot dakterras waar het, aldus de verkoopsite, 'in de zomer heerlijk toeven is'.


Beeld van een appartement.

De twee stadsvilla's aan de voorzijde, 210 vierkante meter groot met een prijs vanaf circa 640.000 euro, kijken uit op de Kerkbrink, Museum Hilversum en de Grote Kerk en tellen maar liefst vier etages. De vrijstaande woning van 130 vierkante meter kost ruim zeven ton. "De achttien appartementen worden volledig binnen de structuur van het monument ingepast", aldus Ten Brinke. "Ook hier blijft overal het karakter van het monument zichtbaar en beleefbaar. Het merendeel van de appartementen krijgt een insteekverdieping, waardoor een speelse indeling en een grote diversiteit aan afmetingen ontstaat."

Kijk ook op woneninhetpostkantoor.nl


De voorzijde woensdagmorgen. (Foto: Bastiaan Miché)

Meer berichten