Zorgen over plan voor twee villa's op perceel oude kwekerij in Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: © Bastiaan Miché

Zorgen over plan voor twee villa's op perceel oude kwekerij in Hilversum

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Er zijn plannen voor de bouw van twee villa's op het perceel van een voormalige kwekerij tussen de Paulus van Loolaan 4 en 6 in Hilversum. Volgens de initiatiefnemer is een meerderheid van de buurt positief hierover. Desondanks is niet iedereen even enthousiast.

Het perceel is momenteel dicht begroeid met bomen en struiken. Een deel van dit perceel ligt als smalle kavel tussen Paulus van Loolaan 4a en 6, maar strekt zich uit tot aan het terrein van het Gemeentelijk Gymnasium en een toegangsweg vanaf de Bergweg.

Maar zomaar twee woningen neerzetten, gaat niet lukken. Het plan voor twee vrijstaande woningen is in strijd met de voorschriften van het bestemmingsplan 'Herziening Noordwestelijk Villagebied', dat ter plaatse 'slechts' de bouw van één woning toestaat. Het bestemmingsplan moet daarom worden aangepast. Wel sluit het plan, aldus de gemeente, vanuit stedenbouwkundig, landschappelijk en cultuurhistorisch oogpunt aan op de structuur van dit deel van het villagebied.

De aanvrager heeft al wel met de buurtbewoners gesproken. De meerderheid van hen heeft het plan ondertekend. Toch zijn er ook zorgen. Zo zou het bestaande groene karakter van het perceel en gebied een deuk oplopen én leidt het plan tot vernietiging van de aanwezige flora en fauna. De gemeente geeft toe dat er ten opzichte van de huidige situatie inderdaad beperkt verlies van een groen karakter zal plaatsvinden.

Zo worden er zeventien bomen gekapt, die elders weer worden teruggeplant. Verder zijn er weliswaar waardevolle dieren en planten aanwezig in het gebied, maar, aldus de gemeente, deze aanwezigheid zorgt niet voor een onoverkomelijke belemmering voor de beoogde ontwikkelingen.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>