Feestelijke start van bouw 41 huizen op Lucent-terrein
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: Tess ter Avest

Feestelijke start van bouw 41 huizen op Lucent-terrein

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Samen met de kopers van de woningen gaf wethouder Floris Voorink van de gemeente Hilversum het startsein voor de bouw van de 41 statige herenhuizen op het Lucent-terrein. Ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo bouwt, na de vier appartementencomplexen, ook de volgende fase. Dit in samenwerking met woningbouwvereniging de Alliantie.

De funderingen voor de 41 woningen liggen inmiddels klaar en zijn bijna allemaal verkocht. Met een afmeting tussen de 129 tot 187 vierkante meter is het ruim wonen zo midden in Hilversum. Nog twee kavels zijn te koop.

Bij dit feestelijke moment hoorde een proost op de bouw. Vervolgens overhandigde Koert Terhürne, directeur van Dura Vermeer, een speciaal gemaakte 'Lucent steen' aan de wethouders, De Alliantie en de kopers. Zij kunnen deze steen laten inmetselen in hun eigen huis. Koert Terhürne: "Dit is waarom we ontwikkelen en bouwen. Het is mooi om te zien hoe het plan door jullie als kopers echt tot leven wordt gebracht."

(Tekst gaat verder onder foto)


De bouw van de huizen luidt de laatste fase in van de bebouwing van het voormalige Lucent-terrein. Eerder bouwden Dura Vermeer en de Alliantie al vier woontorens van zeven, vijf en vier verdiepingen op het terrein. Drie daarvan zijn bewoond. Het laatste blok van vijf verdiepingen wordt een dezer dagen opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Dit alles aan een gloednieuwe straat; De Verbindingslaan.

De komende maand worden de eerste begane grondvloeren gelegd en daarna zullen snel de betonnen bouwmuren (casco's) volgen. Het is de verwachting dat in het vierde kwartaal van 2020 de eerste woningen worden opgeleverd.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>