Afbeelding
Foto's: Gooi en Omstreken

'Je wenst iedereen een buurvrouw zoals Anki'

Buurt / wijk

HILVERSUM - "Ze staat namelijk altijd klaar voor de buurt. Zo nam ze het initiatief om de buitenspeeldag nieuw leven in te blazen en organiseert ze de jaarlijkse Burendag. Bovendien zet ze zich in voor nieuwe speeltoestellen op het plein. Kortom: het is een buurvrouw met een hart van goud."

Dat zegt Rita Korten (34) over haar buurvrouw Anki Coumans (43), die haar daarom nomineerde voor de Buur van het jaar Award, een prijs van Het Gooi en Omstreken. Huurders van de woningcorporatie konden de gehele maand augustus hun favoriete buurman nomineren. 

Zaterdag, tijdens de Nationale Burendag, maakte directeur-bestuurder Maarten van Gessel van de woningcorporatie de winnaar bekend. De uitreiking van de Buur van het Jaar Award vond plaats in de Havenstraatbuurt in Hilversum. Omwonenden verzamelden zich op het Jan Kortplein en zagen hoe Van Gessel de award overhandigde aan Coumans. "Dit had echt niet gehoeven, maar het is natuurlijk wel heel leuk. Ik zet me graag in voor deze buurt, want ik woon hier hartstikke fijn', reageert de winnaar trots.

Maarten van Gessel: "We leven in een tijd van individualisering en verplichte zelfredzaamheid. Juist daarom is deze verkiezing zo belangrijk. We willen dat onze bewoners zich thuis voelen in hun buurt. Contact tussen buren is daarbij van grote invloed. Je wenst iedereen een buurvrouw zoals Anki."

Uit de krant