Meerdere auto's vernield op Geuzenweg
Foto: Bastiaan Miché

Meerdere auto's vernield op Geuzenweg

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag toegeslagen op de Geuzenweg. Daarbij zijn meerdere auto's vernield.

Via Nextdoor werd de volgende dag aan alle bewoners gemeld dat rond 3.00 uur jongeren heel veel auto's hebben vernield. "Wat ze hebben hebben gedaan weet ik niet, maar wij hoorden veel kabaal", aldus een bewoonster. "Wij zijn naar buiten gelopen en zagen jongeren schoppen tegen auto's en ruitenwissers eraf trekken. Wij konden niks meer zeggen, want ze renden heel hard weg. En we zagen helaas ook niet wie het waren."

Medebeheerder Ed Bakker van Wijkcentrum de Geus voegt toe dat er een avond eerder ook nog meerdere plantenbakken zijn vernield. Maar of er een verband is, is de vraag. Opvallend is verder dat de jongens, vijf of zes, richting het centrum liepen. "Maar dit gebeurt eigenlijk nooit", aldus Bakker. "Ja, jaren geleden weleens, maar sinds de aanpassing van de Larenseweg fietst de jeugd over die weg."

De politie is op de hoogte van de vernielingen en roept slachtoffers op om aangifte te doen. Ook camerabeelden van bewoners zijn uiteraard zeer welkom.

Meer berichten