Oplevering Egelshoek in januari 2020
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Burgemeester Broertjes vorig jaar op de Egelshoek.
Burgemeester Broertjes vorig jaar op de Egelshoek. (Foto: Bastiaan Miché)

Oplevering Egelshoek in januari 2020

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Wat een paar jaar terug nog onmogelijk leek, moet in januari klaar zijn: de herstructurering van woonwagenkamp Egelshoek is bijna voltooid. Burgemeester Pieter Broertjes, sinds deze collegeperiode belast met dit dossier, meldt dat de feestelijke sluiting van dit project in januari 2020 op het programma staat.

Een exacte datum kan hij nog niet noemen, wel dat de opknapbeurt, die medio 2018 begon, nog altijd voorspoedig verloopt. De samenwerking tussen bewoners en projectleiding is nog altijd goed. En dat is in het verleden wel anders geweest. In 2016 zette toenmalig CDA-wethouder Nicolien van Vroonhoven-Kok nog een streep door het renovatieproject van Egelshoek.

Bewoners en gemeente stonden lijnrecht tegenover elkaar. Dat leidde zelfs tot een gang naar de rechter. Vorig jaar zijn de plooien gladgestreken en is constructief gewerkt om het project - het laatste deel van het kamp opknappen - na jaren van onenigheid en niets doen alsnog mogelijk te maken.

De komende periode staat de aanleg van de nutsvoorzieningen in fase 2 nog op stapel, net zoals de oplevering van fase 2. In de tussentijd zijn diverse kavels opgeleverd en zijn de bodem en het asbest gesaneerd. Om dit renovatieproject mogelijk te maken, heeft de gemeenteraad vorig jaar een bedrag van bijna 3 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Broertjes verwacht dat de projectfinanciën binnen de kaders blijven. Hoewel de kosten van de bodem- en de asbestsanering hoger uit zijn gevallen, is er op andere vlakken binnen het budget gebleven.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>