Bijeenkomsten in wijken over Omgevingsplan
Wethouder Jaeger is vanavond in de Hilversumse Meent.
Wethouder Jaeger is vanavond in de Hilversumse Meent. (Foto: Bastiaan Miché)

Bijeenkomsten in wijken over Omgevingsplan

  Buurt / wijk

HILVERSUM De gemeente start met wijkbijeenkomsten waarin inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties kunnen meedenken over de toekomst van Hilversum. De aftrap is vanavond - donderdag 7 november - in de Hilversumse Meent.

Hoe moet Hilversum er in 2040 uitzien? Dat is de vraag die nu voorligt, omdat Hilversum bezig is met een Omgevingsvisie. Die moet de gemeente opstellen in het kader van de Omgevingswet die in 2021 ingaat. Deze nieuwe wet gaat veel wetten vervangen op het gebied van de fysieke leefomgeving. Denk daarbij aan regelgeving over ruimtelijke ordening, geluid of water- en bodemkwaliteit. Deze wet geeft inwoners meer ruimte om actief mee te denken over de ontwikkelingen in hun eigen leefomgeving.

In de nog te maken Omgevingsvisie, de vervanger van alle bestemmingsplannen, komen de gemeentelijke plannen te staan over duurzame energie, klimaat, biodiversiteit/natuur, bereikbaarheid en ruimte voor woningbouw en bedrijven. Over hoe Hilversum hier invulling aan moet geven, kunnen de Hilversummers meepraten. 

Wijkwethouder Wimar Jaeger woont vanavond de eerste bijeenkomst bij. Deze begint om 20.00 uur. Plaats van handeling is de opgeknapte Meentwerf aan de Mierenmeent 122.


Meer berichten