Jaar lang werkzaamheden rondom KPN-centrale in centrum Hilversum
Foto: André Verheul

Jaar lang werkzaamheden rondom KPN-centrale in centrum Hilversum

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Een deel van het centrum is vanaf begin volgend jaar maar liefst een jaar lang afgesloten. Aanleiding is de verkoop door KPN van de KPN-centrale aan de Koornstraat en de kabels en leidingen die daarom moeten worden omgelegd.

De werkzaamheden van 5 januari tot eind 2020 vinden plaats in de Koornstraat, de Herenstraat, (Nieuwe)Laanstraat en in het voetgangersgebied in de Kerkstraat, Schoutenstraat en Bussumerstraat. 

De toekomstplannen voor de huidige locatie van de KPN-centrale zijn op dit moment nog niet concreet. KPN is verantwoordelijk voor het project, meldt de gemeente. Aannemer VolkerWessels Telecom voert de werkzaamheden in opdracht van KPN uit. De afstemming over de werkzaamheden met de omwonenden, ondernemers, nood- en hulpdiensten en de openbaar vervoerders pakken beide partijen gezamenlijk op. 

Herenstraat
De gemeente is vergunningverlener en op grond van de Telecomwet verplicht om medewerking te verlenen aan deze werkzaamheden. Bewoners kunnen gewoon hun huizen in én doorgaand verkeer kan op de Herenstraat gewoon blijven rijden. Hiervoor worden maatregelen getroffen.

Bewoners die overlast ervaren van de werkzaamheden krijgen twee weken voor de start een brief, waarin ze over de wijzigingen worden geïnformeerd. Direct aangrenzende winkels zijn geïnformeerd over de hinder die zij kunnen ondervinden door de werkzaamheden. Wanneer het nodig is, komt voor de winkel een loopbrug, zodat voetgangers gewoon hun bestemming kunnen bereiken.

Openbaar vervoer
Buslijnen 1, 104 en 121, welke gebruik maken van de Veerstraat en de Herenstraat, rijden tijdens de uitvoeringswerkzaamheden een andere route van maandag t/m donderdag vanaf 23:00 uur. Gevolg hiervan is dat bushalte Kerkbrink in die periode van de werkzaamheden komt te vervallen. De nood-en hulpdiensten kunnen hun bestemming gewoon bereiken.

De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk doordeweeks plaats, maar kunnen ook incidenteel op zaterdag plaatsvinden. De werkzaamheden aan de Heerenstraat zijn op maandag tot en met donderdag van 19:00 uur tot 23:00 uur en sporadisch op zaterdag. Incidentele nachtelijke werkzaamheden zijn tussen 23:00 en 07:00. 

Meer berichten