Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

PvdA: 'Hoe zit 't met bouw Herenstraat-Veerstraat?'

Buurt / wijk

HILVERSUM - Zo'n half jaar geleden leek de komst van vier stadswoningen een formaliteit. Er was nog wat gesteggel over vergunningen, maar dat zou snel opgelost worden, maar nog altijd is er geen witte rook als het gaat over de ontwikkeling van het stuk Herenstraat-Veerstraat. 

De PvdA wil daar het fijne van weten. "Helaas moeten wij nog steeds constateren dat er niets gebeurt aan het hoekpand Veerstraat/Herenstraat. Het pand is nog net zo verwaarloosd als een half jaar geleden, van enige bouwwerkzaamheden is geen sprake, de leegstand duurt voort en dat terwijl de woningnood hoog is", aldus de fractie, die nu artikel 41-vragen heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De sociaaldemocraten willen onder meer weten wat de reden is dat er sinds eind mei, na de woorden van wethouder Floris Voorink van Ruimtelijke Ordening, niets is gebeurd aan dit vervallen stukje Hilversum. Daarnaast wil de oppositiepartij weten of er overleg is met de eigenaar of dat deze tot spoed gemaand wordt en wat de mogelijkheden zijn van de gemeente als er voor het einde van 2019 nog steeds niets gedaan is aan deze 'rotte kies', zoals Voorink eerder dit jaar zei.

Volgens de VVD'er komen er vier stadswoningen en komt er subsidie uit het Gevelherstelfonds om de panden op te knappen. De gemeente, de eigenaar en de ontwikkelaar steggelden nog over de vergunning. Dat had volgens Voorink te maken met de tuinen die op het huidige plein moeten komen.

Uit de krant