Goed bezochte indoor-kerstmarkt in Diependaalse kerk
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Goed bezochte indoor-kerstmarkt in Diependaalse kerk

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Sinterklaas was nog maar net uit het land of de eerste kerstmarkten hebben alweer plaatsgevonden. Zaterdag was de Diependaalse kerk het decor van 'A Taste of Christmas'. 

Het was alweer de tweede editie van deze de indoor-kerstmarkt (althans, in deze vorm) in het gebouw aan de Diependaalselaan. Uiteindelijk verwelkomende de organisatie zo'n 370 bezoekers: sommigen van hen bleven tien minuten, anderen de gehele vier uur.

Namens de organisaties kijkt Maurice de Jong op een goed bezochte en vooral gezellige kerstmarkt, die meer is dan alleen een kerstboom en wat kraampjes. Doel is ook om mensen met de kerk kennis te laten maken, legt hij uit. 

Om de drempel die de kerk voor sommigen is, te verlagen. "Maar het is zeker geen ledenwervingscampagne", benadrukt hij. "Je ziet sommige mensen hier ieder jaar weer komen. Maar er zijn mensen die hier al jaren in de buurt wonen, maar tot nu nooit binnen zijn geweest."

Jong en oud was zaterdag tussen 16.00 en 20.00 uur in de kerk aanwezig. Er waren kraampjes, er was eten en mensen konden zelf kerstversieringen maken.

Tussendoor konden zij even bijkomen bij de grote kerstboom. Ook konden de aanwezigen plaatsnemen in het theater voor onder andere het kerstverhaal. Voor de kinderen is er een knutselhoek en  mini-escaperoom.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>