Bomenkap voor extra weg Venetapark
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Bomenkap voor extra weg Venetapark

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Op het voormalige terrein van geur- en smaakstoffenfabriek IFF aan de Liebergerweg worden komende woensdag enkele bomen gekapt. 

Dat is nodig om extra ruimte te maken voor een extra weg die het Venetapark tijdens de bouwwerkzaamheden van de HOV-tunnel bij de Oosterengweg bereikbaar moeten houden. Stobben, kaphout en groen worden voor het eind van het jaar afgevoerd. BAM start half februari 2020 met de bouw van deze weg. 

Het werk wordt vanaf de ingang aan de zijde van de Liebergerweg uitgevoerd. De appartementen blijven gewoon bereikbaar, meldt de provincie Noord-Holland. "Voorafgaand aan de kap inspecteert onze ecoloog grond en bomen op de aanwezigheid van eekhoorns, egels en boommarters. Indien nodig nemen we maatregelen om de dieren in veiligheid te brengen."

Inloopbijeenkomsten
In de laatste week voor de kerstvakantie zijn er twee inloopmogelijkheden voor bewoners en belanghebbenden die meer willen weten over de toekomstige situatie in en rond de Oosterengweg. Beide bijeenkomsten zijn in Informatiecentrum HOV in ’t Gooi in de Riebeeckgalerij.

Tijdens de afsluiting van de Oosterengweg kunnen bewoners parkeren op de Compagnieweg en de Oude Amersfoortseweg, op de toekomstige (tijdelijke) parkeerplaatsen in de middenberm van het Peter Planciusplein en op de Oosterengweg zelf. Op deze laatste locatie stelt BAM tijdens de werkzaamheden 27 (extra) parkeerplaatsen beschikbaar. 

Op de Mussenstraat wordt het parkeren aan de zijde van de woningen opgeheven, omdat de straat straks ook als calamiteitenroute dient voor nood- en hulpdiensten. Mede op verzoek van de bewoners zijn er twee varianten uitgewerkt voor het herinrichten van de Mussenstraat. Tijdens de bijeenkomst op dinsdag 17 december kunnen inwoners tussen 17.00 en 19.30 uur hun voorkeur aangeven. 

Ontwerp spoorwegonderdoorgang 
BAM heeft de afgelopen maanden gewerkt aan het ontwerp voor de spoorwegonderdoorgang. Maakbaarheid, bouwveiligheid én leefbaarheid voor de omgeving waren daarbij uitgangspunten. Het ontwerp wordt medio januari 2020 aan het grote publiek gepresenteerd.

BAM wil nu eerst ontwerp, bouwmethodiek en bouwfasering met direct omwonenden bespreken. Zij zijn op woensdag 18 december tussen 14.00 en 17.00 uur welkom voor een persoonlijke toelichting van het ontwerpteam. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>