Eindelijk volgende fase in komst De Lelie 2.0
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wanneer de nieuwe voorziening er komt, is nog onduidelijk, wel is er een nieuwe stap gezet.
Wanneer de nieuwe voorziening er komt, is nog onduidelijk, wel is er een nieuwe stap gezet. (Foto: Bastiaan Miché)

Eindelijk volgende fase in komst De Lelie 2.0

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Wat langer dan gedacht, want er waren nogal wat zorgen bij de toekomstige gebruikers, maar na een paar goede gesprekken zit iedereen weer aan boord. Daardoor kunnen de gemeente, Bink Kinderopvang AT Scholen, Versa Welzijn en Buurt Post Zuid nu echt verder. 

Dat betekent dat wethouder Arno Scheepers naar de politiek toe stapt met de vraag een krediet beschikbaar te stellen voor een multifunctionele accommodatie in de Bloemenbuurt.

Enigszins eufemistisch noemt de VVD-bestuurder de realisatie van het nieuwe buurthuis met daarbij ruimte voor de Paulusschool en Bink een 'ingewikkeld proces', hoewel zijn voorganger Eric van der Want (D66) al snel na de brand van De Lelie zei dat er een nieuwe wijkvoorziening terugkomt op het terrein aan de Leliestraat. Inmiddels is er tweeënhalf jaar verstreken en lijkt het lange en stroperige proces - met afgelopen september nog behoorlijk wat onvrede bij de buurtpost - toch op de rit te zijn.

De neuzen van de toekomstige gebruikers lijken weer dezelfde kant op te staan. In september waren er nog veel vraagtekens over de botsende karakters van het buurthuis, de basisschool en de kinderopvang. Eenduidigheid over het beheer en het gebruik van multifunctionele ruimtes is er nog niet: dat is aan een creatieve architect. 

Wel kunnen de partijen nu de stap zetten naar de voorbereiding van het bouwplan. De wethouder heeft 1,5 miljoen euro over voor de realisatie van dit multifunctionele gebouw. In het nieuwe jaar vraagt hij een voorbereidingskrediet (verdere planvorming en voorbereiding) van 384.000 euro aan de gemeenteraad.

Daarmee is de nieuwe buurtvoorziening in de volgende fase beland. Alle deelnemers benadrukken het belang van dit nieuwe gebouw in de Bloemenbuurt. De Paulusschool kan dan haar intrek nemen in een nieuw gebouw. 

Bink krijgt meer ruimte en kan meer kinderen een plek bieden in dit deel van Hilversum en daar is grote behoefte aan. En de buurt krijgt dan eindelijk het gewenste wijkcentrum terug waar zij al sinds de desastreuze branden van woensdag 22 maart 2017 voor strijdt.

Op 12 februari 2020 wordt het voorstel om een voorbereidingskrediet te verlenen besproken in deraadscommissie Zorg en Samenleving. Besluitvorming in de gemeenteraad volgt in maart 2020.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>