De rook kwam er woensdagmorgen nog uit.
De rook kwam er woensdagmorgen nog uit. (Foto: Herman Vijlbrief)

Aangifte van vernieling wormenhotel

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Herman Vijlbrief heeft vanavond aangifte gedaan bij de politie van vernieling van het wormenhotel op de Moerbeilaan. Dat maakt de Hilversummer bekend op Twitter.

De groene buurtvoorziening was tijdens oud en nieuw het mikpunt van vandalen. Er is vuurwerk ingegooid, waardoor het wormenhotel vernield is. Deze actie heeft in de buurt geleid tot behoorlijk wat woede.

Vijlbrief hoopt dat de dader(s) zo moedig is/zijn om zichzelf te melden op het bureau aan de Groest. De politie heeft al laten weten ze met open armen te ontvangen.

Morgen maakt de initiatiefnemer van het eerste Hilversumse wormenhotel de schade op. Dan kijkt hij hoeveel wormen de klap hebben overleefd en wat er nog te redden is aan het hotel.

Sinds maart staat het wormenhotel op de groenstrook aan de Moerbeilaan. Vijlbrief bracht het idee van Amsterdam, waar hij heeft gewoond, mee naar Hilversum. Dik twintig gezinnen uit de buurt gooien sindsdien hun afval niet meer in de gft-container maar in het hotel.

Een wormenhotel is een speciaal ontworpen bak waarin zo'n duizend tijgerwormen het gft-afval uit de buurt omzetten in compost. Het hotel is gemaakt van geperst bermgras en ontworpen door een architect.

Meer berichten