Foto: © Bastiaan Miché

Vragen over 'illegale' bomenkap Heuvellaan

  Buurt / wijk

HILVERSUM - Bij de 'kaalslag' op de Heuvellaan, zoals buurtbewoners omschrijven, zijn wel degelijk bomen illegaal gekapt. Voor de lokale CDA-fractie reden om hier morgenavond vragen over te stellen aan wethouder Floris Voorink.

De bewoners van de Godelindeweg werden vorig jaar geconfronteerd met een plotselinge bomenkap achter hun woning - op het oude Vara-complex - doordat de nieuwe eigenaar daar woningen wil realiseren. Zij stelden dat een aantal bomen nooit tegen de vlakte had gemogen, echter dat werd destijds tegengesproken door de projectontwikkelaar én Voorink.

De bewoners hebben daarom een onafhankelijke bomenexpert in de arm genomen. Daaruit blijkt nu dat twee bomen wél illegaal zijn gekapt. Deze hebben namelijk een doorsnede van meer dan dertig centimeter op een hoogte van een meter en dertig centimeter. "U kunt zich misschien voorstellen dat wij hier een gevoel aan overhouden dat we 'voor de gek worden gehouden'. Dit kan niet de bedoeling zijn!", schrijven de bewoners aan Voorink en de gemeenteraadsleden. 

Het CDA wil nu graag een antwoord op die nieuwe informatie. Daarnaast vragen de christendemocraten zich af of er nog een gesprek komt met de bewoners. De communicatie tussen de gemeente en projectontwikkelaar enerzijds en de buurt anderzijds verloopt al langere tijd stroef. 

Donderdag meer hierover in Gooi en Eembode. 

Meer berichten