Bij de Lieberg waren meerdere incidenten.
Bij de Lieberg waren meerdere incidenten. Foto: Archieffoto: Bastiaan Miché

Brede steun voor nieuw zwembad Arenapark

Buurt / wijk

HILVERSUM - Er zijn nog heel veel vragen, over de kosten en bereikbaarheid bijvoorbeeld. Maar duidelijk is wel dat er op het Arenapark een geheel nieuw zwembad komt en het ruim veertig jaar oude zwembad de Lieberg zijn langste tijd heeft gehad.

Het zwembad aan de Jan van der Heijdenstraat is inmiddels zwaar verouderd, werd de voorbije jaren duidelijk na verschillende incidenten. En hoewel het er nu - na verschillende genomen maatregelen - veilig is, zijn de onderhouds- en energiekosten hoog. Bovendien staan de verengingen die gebruik maken van de Lieberg - Torpedo, HZC de Robben en OSVH - te springen om een nieuw en modern onderkomen.

Twee weken terug berichtte deze krant al over het voorstel van de verschillende zwemverenigingen voor een 'zwemtheater', dat past bij Hilversum als mediastad. Tijdens de raadscommissie van afgelopen week lichtte Torpedovoorzitter Martin Broersma dit nog eens mondeling toe. Bovendien, zei hij, is een nieuw bad nodig om te kunnen groeien. "De huidige situatie werkt belemmerend", sprak hij. "Blijven in de Lieberg is de doodsteek voor onze verenging."

En dus konden de commissieleden eigenlijk niet anders dan het plan unaniem steunen. Er is daarom ook geen debat meer nodig over dit onderwerp tijdens de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering. Wethouder Floris Vorink is een blij man. "Soms is het wethouder zijn niet zo leuk, maar soms ook wel. Bijvoorbeeld als je een nieuw zwembad mag bouwen."

Wanneer het nieuwe zwembad open gaat, is niet helemaal duidelijk. Het duurt nog wel een paar jaar. Tot die tijd blijft de Lieberg open. Wat er daarna gebeurt met het oude bad is nog de vraag. Voorink noemt een maatschappelijke functie in combinatie met woningen een voor de hand liggende optie. De sporthal blijft wel.

Uit de krant