Afbeelding
Foto's: © Bastiaan Miché

Prijs voor Van Hasseltschool voor vergroening schoolplein

Buurt / wijk

HILVERSUM Feest op de Van Hasseltschool dinsdag. De Hilversumse basisschool is namelijk de winnaar Edwin Klomp Natuurprijsvraag 2020 en kreeg daarom van de Vrienden van het Gooi 2.000 euro voor de vergroening van het plein. De twee leerlingen die het winnende plan maakten, namen de cheque in ontvangst.

De school heeft de prijs gewonnen omdat alle leerlingen intensief zijn betrokken bij het maken van een plan om hun schoolplein, een eindeloos veld met saaie stoeptegels, groener te maken. De plannen zijn uitgewerkt door groep 7 en 8. De leerlingen hebben gewerkt in duo’s. Zij hebben moeten overleggen, brainstormen, meten en rekenen. Twee leerlingen hebben de mooiste ontwerptekening gemaakt en die het beste gepresenteerd. 

Het groen komt langs het hek van het plein, waardoor de buurt er ook van kan genieten. Dit ontwerp gaat de school nu realiseren. Op 13 maart, ter gelegenheid van NL-doet gaan zij met hulp van de kinderen en hun ouders en buurtgenoten aan de slag.

Edwin Klomp was een buitenmens, een zeer actieve Natuurwacht die van 1970 tot zijn overlijden in 2017 groepen natuurliefhebbers meenam in de natuur. Klomp kon prachtig vertellen over ieder diertje, iedere bloem of boom die je maar tegenkwam. Hij vond educatie voor met name kinderen en jongeren heel belangrijk. De Vrienden van het Gooi willen in zijn geest handelen door kinderen te leren over het belang van de natuur in je eigen omgeving


Uit de krant