Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Berenpicknick in buurthuis De Kleine Lelie

Buurt / wijk

HILVERSUM - Er zijn gezinnetjes, ook een stoere vriendengroep en natuurlijk een verliefd stelletje. En ook een waaghals die in een boom klimt, ontbreekt niet. Kortom, in de Kleine Lelie is het een gezellige boel.

Het buurthuis aan de Hilverstweg is momenteel gesloten vanwege de coronacrisis en daarom is het binnen nu een groot berenspetakel. Achttien beren zijn neergestreken in deze ruimte om daar met z'n alle gezellig te picknicken. Ook is een eenzame witte beer die op het kleedje twee glaasjes heeft staan. Voor het geval dat.

"En als je daar staat te kijken kan je de QR code scannen met je telefoon en kun je luisteren naar het lied van Henri Hall over The Teddybears picnic", vertelt initiatiefnemer en kunstenaar Willemien Bellaart. "Ik wist van een meneer die astma had en een heleboel beren aan de Lelie schonk", vertelt zij. "En nu dacht ik: 'Ik pak mijn kans'."

Immers, deze barre tijden kunnen - aldus Bellaart - wel 'wat vrolijke oppeppers' gebruiken en dus heeft de Hilversumse een gele etalage ingericht. En daar blijft het niet bij. Zo is Bellaart wel van plan om de inrichtingen regelmatig aan te passen. Zo zullen er volgende week wel paaseitjes tussen liggen en gaan de beren vast nog wel een keer met elkaar voetballen.


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant