Afbeelding
Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Foto's

Actie: bewoners Johannes Geradtsweg tonen ongenoegen

Buurt / wijk

HILVERSUM - Voor de tweede donderdagmorgen op rij hebben bewoners van de Johannes Geradtsweg met een zogenaamde 'langzaamaan-actie' hun onvrede geuit. Aanleiding is de politieke discussie over het afsluiten van de kleine spoorbomen voor autoverkeer.

Gevolg van de afsluiting is mogelijk nog meer verkeer op de al drukke ringweg van een naar het Media Park. En daar zijn de bewoners het niet mee eens. 

Woensdagavond kwam de Hilversumse politiek na de moeizaam verlopen eerste discussie van vorige week opnieuw digitaal bijeen. Na een dik twee uur durende en soms felle discussie meenden de meeste partijen dat het voorstel rijp is voor de gemeenteraad. Tot grote onvrede van de buurtbewoners, die nu vrezen dat de plannen - hooguit met lichte aanpassingen - gewoon doorgaan. 

En dus volgde er net als vorige week opnieuw een demonstratie. Daardoor stond voorbijrijdend verkeer en automobilisten in de straten rondom de Johannes Geradtsweg een behoorlijke tijd vast. Ook werden er flyers uitgedeeld. Daarop stond onder meer: 'Vervelend dat u stilstaat, dat begrijpen wij heel goed, maar de Johannes Geradtsweg staat elke dag stil. Dit is het gevolg van beslissingen die de gemeente Hilversum in het verleden heeft genomen. Besluiten die genomen zijn zonder lange termijnvisie en die enkel gebaseerd zijn op korte termijn politiek gewin.'

De politie was overigens vooraf geïnformeerd over de actie die uiteindelijk een uur duurde. Later vandaag een uitgebreid verslag van de commissievergadering van woensdagavond. 







Uit de krant