Vijf dagen geen treinverkeer heeft alles te maken met de HOV-klus.
Vijf dagen geen treinverkeer heeft alles te maken met de HOV-klus. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Opnieuw treinvrije periode tussen Hilversum en Baarn

Buurt / wijk

HILVERSUM - Opnieuw komt er een treinvrije periode op het spoor bij Hilversum aan. Tussen donderdag 21 mei 2.00 uur en dinsdag 26 mei 5.00 uur rijden er geen treinen tussen Hilversum en Baarn, zo meldt HOV in 't Gooi. Aannemer BAM werkt dan op en rond de spoorweg.

Dit heeft te maken met de aanleg van de spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg; de klus die op maandag 30 maart is begonnen. Vanwege deze klus reden er in het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 april ook al geen treinen tussen beide plaatsen.

"Op de Oosterengweg wordt momenteel hard gewerkt om de wanden en vloerankers van de toekomstige onderdoorgang aan te brengen. De treinvrije periode wordt benut om datzelfde te doen maar dan ónder de spoorwegkruising", aldus HOV 't Gooi, dat op woensdag 20 mei het informatiecentrum in De Riebeeckgalerij weer opengooit. 

De aannemer start op Hemelvaartsdag met het doorslijpen van de spoorstaven en het verwijderen van de overgangsplaten van de spoorwegkruising. De dagen erna brengen de werklui op die locatie de wanden en vloerankers aan. 

En in de nabije omgeving wordt meteen doorgepakt. In de buurt van Anna's Hoeve en Monnikenberg komen in datzelfde weekend de funderingspalen te staan naast het spoor. Deze vormen de basis voor de natuurbrug en de fly-over. Tevens maakt de aannemer twee faunatunnels zodat kleine dieren, zoals dassen, veilig het spoor over kunnen. 

"Vanaf zondagnacht wordt op genoemde locaties het spoor weer teruggebouwd. Maandag overdag wordt het spoor met een stopmachine verder gestabiliseerd. Het ‘roestrijden’ tenslotte moet het spoor weer begaanbaar maken voor het treinverkeer dat vanaf dinsdag 5.00 uur weer gaat rijden", aldus verdere uitleg over wat er allemaal op stapel staat in die vijf dagen. 

Belanghebbenden kunnen met vragen en meldingen terecht bij het servicepunt van de provincie Noord-Holland, via mail servicepunt@noord-holland.nl of telefonisch via 0800-0200 600. Dit meldpunt is 24 uur per dag bereikbaar, aldus HOV in 't Gooi. 

Uit de krant