Omwonenden wilden graag een Central Park Hilversum.
Omwonenden wilden graag een Central Park Hilversum. Foto: © Bastiaan Miché

Connexxion-terrein Larenseweg blijft in gebruik als busremise

Buurt / wijk

HILVERSUM - Het Connexxion-terrein op de Larenseweg blijft ook de komende jaren in gebruik als busremise. Aanleiding hiervoor is dat de nieuwe concessie voor busvervoer regio Gooi en Vechtstreek 2021-2030 is gegund aan TransDev (voorheen Connexxion). 

Het afgelopen jaar is door verschillende partijen, waaronder de eigenaar van het terrein en omwonenden, nagedacht over een transformatie van deze locatie. Door de gunning aan TransDev behoort een andere invulling van deze locatie niet meer tot de mogelijkheden.

Het afgelopen jaar is door zowel omwonenden (stichting BOB-H) als de eigenaar van de locatie (Dennenborgh Group) gekeken naar mogelijkheden voor een andere invulling van het Connexxion-terrein. Hierover hebben meerdere verkennende gesprekken plaatsgevonden met de gemeente. Dennenborgh wilde juist woningen en flats, de omwonenden maakten zich sterk voor meer groen. 

Ook heeft de gemeente de afgelopen tijd de opties verkend voor alternatieve locaties voor de busremise binnen de gemeentegrenzen en daar buiten. Dit vanuit het gemeenschappelijke belang en de ambities vanuit de Gebiedsagenda 1221 om de locatie busremise te transformeren. 

Geen concrete alternatieve locaties
Bij het verkennen van alternatieve locaties is gesproken met zowel de provincie Noord-Holland als de regio Gooi en Vechtstreek. Deze gesprekken hebben geen concrete alternatieve locaties opgeleverd welke voldeden aan de concessie-eisen op het gebied van ruimtegebruik, beschikbaarheid en bereikbaarheid.

Oplaadstation
TransDev heeft daarnaast aangegeven de locatie busremise te willen handhaven, gezien het belang van de locatie in Hilversum. Dit heeft te maken met de inzet op zero-emissie vervoer door TransDev: bussen die volledig elektrisch rijden, welke op deze busremise kunnen opladen. De noodzaak tot opladen op de busremise maakt dat TransDev het volledige perceel van de locatie benut als oplaadstation. Hiermee is ook transformatie van een deel van de busremise niet mogelijk.

Uit de krant