Afbeelding
Foto's: Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken

Hilversummer Meindert Tepper is ‘Buur van het Jaar’ en ‘dat doet wat met je’

Buurt / wijk

HILVERSUM - De 69-jarige Meindert Tepper mag zich ‘Buur van het Jaar’ noemen. De Hilversummer kreeg zaterdagmorgen - op Nationale Burendag - de bijbehorende award van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken uit handen van woonconsulent Bert Froom.

De Buur van het Jaar Award wordt sinds vorig jaar door de woningcorporatie uitgereikt. Huurders van Het Gooi en Omstreken konden de afgelopen weken hun favoriete buurman of buurvrouw nomineren. Rachid Karkari (36) zag de oproep en nomineerde zijn, inmiddels, ex-buurman. “Meindert stond en staat altijd klaar voor zijn buren. Hij hield het appartementencomplex opgeruimd en netjes. En niet alleen dat, Meindert is zo toegewijd en betrokken, dat iedereen altijd bij hem terecht kan voor een luisterend oor en goed advies.”

Buurtvereniging
Na 32 jaar aan de Heuvellaan verhuisde Tepper vorig jaar mei vanwege zijn leeftijd naar een ander complex in Hilversum. “Ik moest me een beetje voorbereiden op de toekomst. Op mijn huidige woonplek is een lift, wat het allemaal net iets makkelijker maakt.” De Hilversummer is nog steeds nauw betrokken bij evenementen die de buurtvereniging van zijn oude woonplek organiseert. Zoals de organisatie van een fietstocht in coronatijd of de kerstborrel van afgelopen jaar. “Ze kunnen me gewoon niet missen daar”, grapt Tepper.

Balkonconcert 
Speciaal voor de uitreiking van de award kwam hij weer even terug naar zijn oude adres aan de Heuvellaan. Vanwege corona stonden zijn oude buren veilig op hun balkons klaar om Meindert te verwelkomen. Onder muzikale begeleiding van het Gooische draaiorgel ‘Tony’. “Het is heel bijzonder dat zelfs wanneer je er niet meer woont, mensen je niet vergeten zijn. Dat doet wat met je”, aldus Tepper.

Tepper volgt met de winst zijn voorganger, de Hilversumse Anki Coumans, op. Zij droeg een jaar lang deze titel. De woningcorporatie vindt woonplezier een belangrijk aandachtspunt. Woonconsulent Bert Froom: “Juist in coronatijd is goed contact tussen buren van belang. Zo wordt de drempel lager om eventueel hulp te vragen. We zijn daarom heel blij met mensen zoals Meindert.”

Uit de krant