Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Nieuw labyrint St. Vitus ‘biedt de gelegenheid om na te denken’

Buurt / wijk

HILVERSUM - Een bijzonder ontwerp in de voortuin van de Oud-Katholieke St. Vitus aan het Melkpad. Daar is nu een labyrint, genaamd De Bron.

Terwijl in de lentemaanden het kerkplein werd vernieuwd, was men in de meer uit het zicht gelegen ‘voortuin’ van de pastorie druk doende met het realiseren van een labyrint. Parochianen deden flink wat voorwerk, de Hilversumse vormgever Margreet van de Burgt maakte het ontwerp, hoveniersbedrijf Houtman dacht mee, deed het grondwerk en legde nauwkeurig de stenen van de route door de cirkel van het labyrint. 

De klus is onlangs afgerond met het plaatsen van een keramiek. Kunstenaar Marjo Postma had gehoord over de labyrintplannen en bood aan een kunstwerk te maken dat als symbool van ‘bron’ in het middelpunt een plek kreeg. 

Afgelopen zondag was de officiële opening. Een labyrint ‘doen’ vereist een eerste stap, aldus Inge van Maaren namens de parochie. “Daarna volg je in rustig tempo de weg die je naar de ‘bron’ leidt. Het volgen van het pad biedt de gelegenheid om na te denken. Over je eigen levenspad bijvoorbeeld of over wat voor jou een bron is. Bij deze de uitnodiging om ook eens die stap te zetten en het pad af te leggen.”

Uit de krant