Afbeelding
Foto: Stip Hilversum

Nieuwe website voor zestien openbare Stip Hilversum basisscholen

Buurt / wijk

HILVERSUM - De zestien openbare Stip Hilversum basisscholen én het bestuur Stip Hilversum hebben vandaag, op De dag van de leraar, hun nieuwe website gelanceerd. 

De nieuwe sites zijn volgens de betrokkenen fris, toegankelijk en passen bij het motto ‘Ieder kind is welkom, ongeacht afkomst, cultuur of religie’. “Elke school, iedere locatie zelfs, heeft nadrukkelijk een eigen gezicht en profiel”, vertelt projectmedewerker communicatie Marjolein Visser. “Vandaar dat het belangrijk is dat de identiteit van iedere individuele school op de website goed naar voren komt.”

Dit is volgens Visser gelukt doordat er voor elke school, binnen het gezamenlijke stramien, ruimte is voor het eigen logo, kleurgebruik, fotomateriaal, en natuurlijk de tekstuele inhoud van de website. “Natuurlijk zijn er tussen de Stip-scholen ook veel overeenkomsten en is er veel wat ons bindt”, zegt zij. “Zo zijn al onze scholen openbare basisscholen; staan de kinderen staan centraal in de keuzes die scholen maken; werken alle leerkrachten continu aan hun professionele ontwikkeling; leren alle medewerkers mét en van elkaar en is er op al onze scholen volop aandacht voor kwaliteit.”

De websites dienen de belangrijkste doelen van Stip Hilversum en haar scholen via de opvallende ronde call-toaction-buttons. Bij de sites van de scholen is dat: de aanmelding van nieuwe leerlingen. Bij de algemene Stip-site is dat vooral het aantrekken van nieuwe leraren en andere medewerkers. En natuurlijk geven de websites antwoorden op alle mogelijke vragen van ouders, werknemers en andere geïnteresseerden. 

De zeventien nieuwe websites zijn tot stand gekomen met behulp van twee partners. HFCM communicatie heeft het design van de sites ontworpen. Heutink ICT deed de technische invulling en zorgt voor support rondom de sites. Het adres van de website van Stip Hilversum is ongewijzigd: www.stiphilversum.nl.

Uit de krant