De Kleine Drift.
De Kleine Drift. Foto: Gemeente Hilversum

Hilversum aan de slag met pleinen Kleine Drift en Ampèrestraat

Buurt & Wijk

HILVERSUM - Niet vier, zoals eerst was gemeld, maar zes pleinen in Hilversum-Oost worden de komende tijd opgeknapt. Komende weken start de gemeente samen met bewonersinitiatief de ‘Groene Loper’ met het ophalen van de wensen van bewoners voor de eerste twee pleinen: aan de Kleine Drift en de Ampèrestraat.

Meer groen in de wijk is door de bewoners in Hilversum Oost genoemd als een van de belangrijkste opgave in de Gebiedsagenda 1221. De onlangs gehouden groene pleinverkiezing is één van de acties waarmee de gemeente en de bewoners samen een inhaalslag willen maken. 

In totaal worden er zes pleinen vergroend en opgeknapt. “Dat zijn twee pleinen meer dan de vier winnaars van de groene pleinverkiezing”, aldus wethouder Floris Voorink. “Wij vinden het belangrijk dat de verspreiding van groen tussen de buurten goed is verdeeld en daarom knappen wij twee pleinen extra op.” 

(Tekst gaat verder onder de foto)


Gemeente Hilversum

Komende weken start de gemeente samen met bewonersinitiatief de ‘Groene Loper’ met het ophalen van de wensen van bewoners voor de eerste twee pleinen aan de Kleine Drift en de Ampèrestraat (foto hierboven). De gemeente en bewonerswerkgroep ‘De Groene Loper’ vraagt bewoners mee te denken en te helpen in het opknappen van de pleinen. 

Werkgroeplid Rens Wijnakker, landschapsarchitect van beroep, is overtuigd dat inwoners hier blij van worden: “Toevoeging van groen op veel kleine plekken in de wijk nodigt de mensen uit om meer naar buiten te gaan. Het is waardevol voor de wijk en het heeft een positief effect op je gezondheid. Zeker in deze tijd is dat extra belangrijk”. 

Jac. P. Thijsseplein
De overige vier pleinen, waarmee volgend jaar wordt gestart, zijn de Pelikaanstraat, Liebergerweg, Galvanistraat en het Jac. P. Thijsseplein. Voor het Jac. P. Thijsseplein wordt gekeken naar een tijdelijke groene invulling van het plein, omdat het Jac. P. Thijsseplein ook één van de locaties is die wordt meegenomen in het onderzoek naar de nieuw aan te leggen waterberging in Hilversum Oost, uit het watermanagementplan.

Op de website www.1221.hilversum.nl is hier meer informatie over te vinden. 

Uit de krant