Woensdag werden de stickers op de wegen geplaatst.
Woensdag werden de stickers op de wegen geplaatst. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Video

Opvallende gele stickers van Hilversumse verkeerscampagne alweer weg uit straatbeeld

Buurt / wijk

HILVERSUM - De deze week op zes locaties in Hilversum geplaatste Rustig aan banen tegen huftergedrag in het verkeer zijn alweer verdwenen. Deze opvallende gele stickers kwamen los te zitten, waarna de gemeente deze uit veiligheidsoverwegingen donderdag heeft verwijderd.

De Rustig aan banen werden woensdag bij droog weer geplaatst op de Professor Kochstraat, Utrechtseweg, Lorentzweg, Bosdrift, Naarderstraat-Melkpad en de Loosdrechtsweg. Donderdag (bij regen) raakten de stickers los van het wegdek en zijn ze vervolgens weggehaald. 

Of het weer de boosdoener is, is onduidelijk. “De producent is zeer verbaasd”, vertelt een gemeentewoordvoerder. Iets later komt het bericht: “De producent denkt aan een productiefout en is dat nu aan het uitzoeken.”

De woordvoerder benadrukt dat de campagne ‘Rustig aan, we wonen hier allemaal’ veel meer is dan alleen de gele stickers op de weg. Door heel Hilversum zijn er posters langs de weg te zien, de politie zal de komende tijd op bepaalde hotspots controles uitvoeren en er verschijnen filmpjes op sociale media (zie hieronder). 


Uit de krant