De Oud-Loosdrechtsedijk tussen de rotondes is vorig jaar al opgeknapt.
De Oud-Loosdrechtsedijk tussen de rotondes is vorig jaar al opgeknapt. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Oud-Loosdrechtsedijk vanaf zondag enkele dagen dicht

Buurt / wijk

LOOSDRECHT - De Oud-Loosdrechtsedijk is vanaf zondag 17.00 uur enkele dagen afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Dat heeft te maken met het groot onderhoud tussen de rotonde met de ’s-Gravelandsevaartweg en Bleekveld. 

De Oud-Loosdrechtsedijk is een belangrijke verbindingsweg tussen Nieuw-Loosdrecht en Oud-Loosdrecht. Daarnaast liggen er langs deze weg jachthavens en chaletparken, waardoor het een veelgebruikte route is voor recreanten en toeristen. Maar onderhoud aan de dijk is noodzakelijk, meldt de gemeente. De toplaag van het asfalt laat op verschillende plekken los, de belijning is slecht zichtbaar en het asfalt scheurt aan de zijkant.

Wethouder Joost Boermans noemt de volledige trajectvernieuwing in vier dagen tijd een uitdaging. “We realiseren ons goed dat dit overlast geeft voor omwonenden en bedrijven. Toch proberen we op deze efficiënte wijze juist de overlast te beperken. Alles is erop gericht dit te laten slagen. Het uiterlijk van de weg laten we aansluiten op de nieuwe inrichting van de Oud-Loosdrechtsedijk tussen de rotondes. Zo verdwijnt de ribbeltegel tussen de rijbaan en het fietspad, waardoor er ook op dit gedeelte van de dijk extra ruimte komt voor fietsers.”

Voor het doorgaande verkeer geldt van 28 februari tot en met 4 maart eenomleidingsroute via de N201. Ook buslijn 121 rijdt tijdelijk over de N201. Hulp- en nooddiensten kunnen, in geval van calamiteiten, altijd het werk passeren en de panden binnen de afzetting bereiken. Voor inwoners die binnen de afzetting wonen en slecht ter been zijn of dagelijkse zorg krijgen wordt er een pendeldienst ingezet.

Uit de krant