Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Fietsenrekken terug van weggeweest bij station Hilversum aan kant van de Stationsstraat

Buurt / wijk

HILVERSUM - ‘Typisch Hilversums’, klinkt het op social media. In oktober 2019 werden de fietsrekken bij station Hilversum aan de kant van de Stationsstraat nog weggehaald. Nu zijn ze weer terug. 

Dat de fietsenrekken er sinds maandag na anderhalf jaar weer staan heeft alles te maken met de politieke plannen voor het Stationsgebied. De nu geplaatste fietsenrekken komen namelijk vanaf de centrumzijde van de Schapenkamp. Die zijn weggehaald (zie foto hieronder) vanwege ‘voorbereidende werkzaamheden’ voor het op de schop nemen van dat Stationsgebied. Fietsers kunnen hun tweewieler de komende tijd daarom stallen aan de Stationsstraat, rondom het busstation en het Oosterspoorplein.

(Tekst gaat verder onder de foto)


© Foto Miché / Bastiaan Miché

De plannen voor het Stationsgebied - en de financiering daarvan - worden dit najaar besproken in de Hilversumse politiek. Het is de bedoeling dat in 2030 deze ‘entree van Hilversum’ aantrekkelijk, bruisend, groen en veilig is. Voor de fietsen komen er nieuwe stallingen. In totaal is daar straks plek voor zevenduizend fietsen.

Maar tot die tijd is de Hilversumse fietser afhankelijk van tijdelijke fietsenstallingen. Er zullen de komende jaren vaker fietsenrekken verplaatst worden tijdens de aanpak van het Stationsgebied, waarschuwde de gemeente al. Daarbij krijgen fietsen ruim van tevoren labels aan het stuur om fietsers op tijd van de verhuizing op de hoogte te stellen.

Enige flexibiliteit
Wethouder Arno Scheepers gaf al aan dat van fietsers enige flexibiliteit nodig is. “We kunnen helaas niet voorkomen dat de fietsenrekken de komende jaren een paar keer verplaatst worden. Natuurlijk doen we er alles aan om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daar hoort bij dat we fietsers op tijd informeren over de plek waar ze hun fiets kunnen stallen. Het is dus aanpassen voor ons allemaal, maar laten we blijven onthouden waar we het voor doen. Over een paar jaar hebben we hier een fantastisch Stationsgebied.”

Uit de krant