Huurders van de opgeleverde woningen kregen een vogelhuisje cadeau.
Huurders van de opgeleverde woningen kregen een vogelhuisje cadeau. Foto: de Alliantie

Van F naar A: Veertig Alliantiewoningen in Hilversum-Noord flink opgeknapt

Buurt / wijk

HILVERSUM - Het kán door samen te werken met bewoners en aannemers. Dat stelt woningcorporatie de Alliantie nu veertig woningen in Hilversum-Noord flink zijn opgeknapt zodat bewoners hier energiezuinig en veilig kunnen wonen.

Het gaat om woningen aan de Jacob Peetstraat, Stad en Landestraat en Hendrik Smitstraat. Deze woningen van het tiende verduurzamingsproject van de Alliantie zijn onlangs opgeleverd met gemiddeld een A label. “De oorspronkelijke uitstraling van de woningen is door een zorgvuldige kleur- en materiaalkeuze weer teruggehaald”, aldus een woordvoerder. “Met de aangebrachte isolatie neemt het wooncomfort toe en bespaart de bewoner op gasverbruik, waardoor ook de energierekening daalt.” 

Om daarnaast te besparen op kosten voor elektra, konden bewoners kiezen voor vier of zes zonnepanelen op het dak. “De bewoners zijn over het algemeen tevreden met het resultaat van de verduurzaming. Als dank voor hun medewerking kregen zij een oplevercadeautje in de vorm van een vogelhuisje.” 

De ‘verduurzamingstrein’ is inmiddels doorgereden naar de Jan Carstenszstraat (foto hieronder) en omgeving. Daar zijn steigers opgebouwd en is het werk gestart bij de eerste woningen. De Alliantie hoopt dat de trein daarna het verduurzamingsspoor weer door kan trekken naar de gemeentelijke monumenten aan de Johannes Geradtsweg en Larensweg in Noord.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Steigers in de Jan Carstenszstraat worden opgebouwd. Foto: de Alliantie

Samen met de gemeente, partners en bewoners werkt de Alliantie aan slimme oplossingen om al haar woningen CO2-neutraal te maken vóór 2050. “De grote uitdaging zit in de eerste stap, het isoleren van bestaande huurwoningen. Dat vraagt om een goede samenwerking met gemeente, partners en in het bijzonder met bewoners. Alleen met hun instemming én medewerking kan de stap naar een beter klimaat gemaakt worden.”

Uit de krant