De nieuwe plek van het leer-werkbedrijf aan de Kerkstraat.
De nieuwe plek van het leer-werkbedrijf aan de Kerkstraat. Foto: Moos Productiehuis

Verhuizing van Moos Productiehuis is eerste aanzet tot mediacultuurplein

Buurt / wijk

HILVERSUM - Met de verhuizing van Moos Productiehuis van het Media Park naar de Gooische Brink is een eerste aanzet gegeven tot de mediacultuurhoek die Hilversum graag in het dorp wil zien. Sinds vorige week donderdag is het Hilversumse stagebedrijf gevestigd aan de Kerkstraat 63-27.

Het nieuwe hoofdstuk is begonnen, zo laat Moos Productiehuis weten. Na zes maanden onderdeel te zijn geweest van Gateway D op de Koos Postemalaan 4 is het bedrijf verhuisd naar het centrum van Hilversum. Al met al heeft de verhuizing één volle dag in beslag genomen. Volgens het leer-werkbedrijf voor studenten in de media heeft zij daarbij goede hulp gehad van Gebouwenbeheer van MBO College Hilversum en Bibliotheek Hilversum. 

Het is volgens het productiehuis ook het MBO College Hilversum dat de connectie heeft gelegd met het plan voor het mediacultuurplein. “Het Mediaplein zit nog in een proeffase en Moos is blij dat ze daar een deel van uit mogen maken”, stelt het productiehuis. 

Het idee van een bundeling van media-organisaties en culturele organisaties op en rond de Kerkbrink bestaat al enige jaren. Dit plan stamt uit de tijd dat Wimar Jaeger wethouder was in Hilversum. De gedachte hierachter is de Kerkbrink een betere en gezelligere bestemming te geven, waardoor er ook meer publiek op af komt. 

Ondertussen is er de Stichting Mediaplein opgericht. Hierin zitten onder meer vertegenwoordigers van Museum Hilversum, Beeld en Geluid en Bibliotheek Hilversum. Zij hebben onlangs de haalbaarheidsstudie afgerond. Deze meer concrete studie naar wat allemaal wel en niet mogelijk is op het plein is op dinsdag 23 maart aan de orde geweest in het college van burgemeester en wethouders (B&W). B&W hebben de studie nu voorgelegd aan de Cultuurraad. Dit orgaan brengt binnenkort een advies uit. Wethouder Gerard Kuipers van Media en Cultuur heeft toegezegd dat het voorstel nog voor deze zomer naar de raad toegaat. 

Moos begeleidt studenten die een mediaopleiding volgen op het ROC van Amsterdam en Flevoland. Dat is een brede studie: van cameraman tot media-vormgever. Op dit moment lopen er 25 studenten rond en zijn er vier begeleiders. De studenten maken producten voor de klant en ondersteunen de professionals waar nodig. 

De binnenkant van het nieuwe onderkomen van het leer-werkbedrijf.

Uit de krant