Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Eerste stap naar nieuw stationsgebied is gezet

Buurt / wijk

HILVERSUM - Het is niet de meest ‘sexy’ klus voor de start van een fikse opknapbeurt in Hilversum, maar wel één die moet gebeuren. In opdracht van de gemeente worden leidingen en kabels verlegd.

Deze klus, die volgens planning nog duurt tot en met vrijdag 30 april, kan gezien worden als de eerste stap naar het nieuwe stationsgebied. Het verleggen van de kabels en leidingen is nodig zodat straks bijvoorbeeld de ondergrondse fietskelder (5.500 fietsen aan de centrumzijde van het station) gerealiseerd kan worden. Dit is eveneens nodig voor de aanstaande sloop van de oude GAK-kelder

Zo ligt onder andere een deel van de Schapenkamp open om daar kabels en leidingen in de grond te leggen. Eerder heeft de gemeente hier al de fietsenrekken weg laten halen als voorbereiding op deze werkzaamheden. Hierna volgen onder meer nog van maandag 17 tot en met woensdag 19 mei zogeheten blaaswerkzaamheden. Dat gebeurt door holle leiding of mantelbuizen onder bijvoorbeeld fietspaden, zo laat de gemeente nog weten.

In dit najaar bespreekt de politiek de plannen voor het stationsgebied, inclusief de financiering daarvan. Volgens projectwethouder Arno Scheepers gaat deze metamorfose zo’n 65 miljoen euro kosten. Dat was medio februari nog zijn inschatting. Uiteindelijk moet Hilversum zo rond 2030 een heel nieuw stationsgebied hebben. De entree van Hilversum - aan beide kanten van het station - moet dan aantrekkelijk, bruisend, groen en veilig zijn. 

Uit de krant