Afbeelding

AED Medisch Centrum Nieuw Zuid in Hilversum gestolen: ‘Ontzettend balen’

Buurt / wijk

HILVERSUM - Medewerkers van Medisch Centrum Nieuw Zuid keken vrijdagmorgen vreemd op toen bleek dat de AED, die aan de muur van het pand aan de Diependaalselaan in Hilversum hangt, de nacht ervoor was gestolen. 

“Dit is echt ontzettend balen”, zegt mede-eigenaar Anneke Tromp van het gezondheidscentrum. “Begin april was hier al de elektrische fiets gestolen. Toen hebben we camera’s aangeschaft voor 800 euro om een herhaling daarvan te voorkomen. Maar die staan weer niet op de AED gericht. En kijk, een fiets jatten oké. Maar een AED stelen is nog fouter.”

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Het apparaat, dat inmiddels twee jaar hangt aan Nieuw Zuid, kan dus levens redden. 

Inmiddels is er bij de politie aangifte gedaan van de diefstal. Wie daar achter zit, is vooralsnog een raadsel. “Bij de opening van deze gebouwen is er geld ingezameld, ook door de buurtbewoners, voor de aanschaf van een AED. Het apparaat is dus echt van de buurt en voor de buurt”, aldus Tromp. “Hij heeft echt een wijkfunctie. Dit is reuze jammer.”

Uit de krant