Afbeelding
Foto: Versa Welzijn

Nieuwe naam voor opgeknapt jongerencentrum in Hilversumse Meent

Buurt / wijk

HILVERSUM - Bij een nieuw fris uiterlijk hoort een nieuwe naam. Dat is dan ook exact wat er gebeurd is bij het opgeknapte jongerencentrum in de Hilversumse Meent. Deze plek van Versa Welzijn gaat nu verder onder de naam Web035.

Dat maakt de welzijnsorganisatie vandaag bekend. Inmiddels is het jongerencentrum, dat voor kort bekend stond als ‘t Web, al ingewijd. Vrijdag 25 juni was al het openingsfeest, tevens het moment voor de naamswijziging. 

De verbouwing van het jongerencentrum aan de Meent 4a vond afgelopen winter al plaats. Kleine groepjes jongeren zijn in coronatijd zelf aan de slag gegaan in hun centrum, zoals dat in het verleden bijvoorbeeld ook gebeurde in De Keet in Kerkelanden. Zo is er nu een sporthoek en hebben alle muren en de inrichting een make-over gekregen.

Onderlinge band
“Door de jongeren bij deze activiteit te betrekken, konden de jongerenwerkers hen in deze moeilijke coronatijd toch ondersteuning en gezelligheid bieden”, geeft jongerenwerker Christine Schenkel aan. “Bovendien versterkt het samenwerken de onderlinge band tussen de jongeren en hun gevoel voor verantwoordelijkheid. Web035 is een eigen en vertrouwd plekje geworden voor de jongeren.”

De naam lichtelijk wijzigen bleek een wens van de jongeren zelf, maar ook van buurtbewoners. Dat kwam naar voren uit de resultaten van een wijkenquête. Studenten van de Hogeschool Utrecht, die stage liepen bij het jongerencentrum, hebben dit gevraagd. “Veel mensen hebben namelijk mooie jeugdherinneringen aan het gebouw”, stelt Versa Welzijn. Uiteindelijk heeft een jury voor Web035 gekozen als nieuwe naam. Daarmee is de wens tot vernieuwing én het geluid om niet alles te veranderen goed uitgekomen, is de argumentatie. 


Foto van het openingsfeest dat gehouden werd op vrijdag 25 juni. Foto: Versa Welzijn

Uit de krant